Nelli és Levi házat épít (28.) Elkészült a tető is! Kényszerpihenő következik

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni, így pénteki beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az eddig megjelent 27 összeállítás itt olvasható >>

Eddig egy szomorú családi esemény miatt nem nagyon voltam írós hangulatban, és a házhoz is ritkábban mentem. Most pedig, amikor már egészen ház formája van a leendő otthonunknak, és újra lelkes vagyok, kénytelenek szüneteltetni kicsit az építkezést. Az ok: még nem tudtuk eladni a lakást, aminek az ára szükséges lenne a folytatáshoz.

Ezért még tél előtt el kell jutnunk egy olyan szintre, hogy a hideg időszak ne tegyen kárt az épületben, s ezután jön a kényszerpihenő.

hirdetés 

hirdetés 

Már a teljes tető készen van, a héten szigetelnek. A zsaluk nagy része is lekerült már, csak a két nagy tolóajtónál maradtak meg. Hét elején elkezdték felhúzni a válaszfalakat is, és hihetetlen érzés, amikor végigsétálok a szobákon. Most nem érzem azt, amit korábban ismerősök említettek: nagyon nagynak fog tűnni. Igen, vannak terek, amik tényleg hatalmasnak tűnnek, de vannak olyanok is, amik épp hogy kicsinek. Például a szülői fürdőszoba nem lesz túl tágas, ahogy a kamra is lehet, hogy kicsit szűkre sikeredett. Viszont a leendő gyerekszobák és a közös tér nagyon kellemes méretű.

A téli lezárás előtt még a kéményt is megépítik Petiék, majd lefóliázzák a nyílászárók helyeit. Kapóra jön ez a szép idő, és ha nem lenne az anyagi korlát, be is tudnánk költözni karácsonyra, ahogy eredetileg szerettük volna.

Drukkoljatok, hogy gyorsan el tudjuk adni a lakást, mert amint ez megtörténik, folytatjuk az építkezést, és én ezzel együtt a beszámolókat a lépésekről. Addig is mindenkinek kellemes őszt kívánok!

Nelli

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × három =

hirdetés