Nelli és Levi házat épít (29.) Kényszerű várakozás után gőzerővel folytatódik a kivitelezés

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni; a beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. 

Építkezünk – reload

Visszatértem. Nem is emlékszem, mikor írtam utoljára (2014. novemberében, a szerk.), de minket sem kerültek el az építkezésre és pénzügyekre vonatkozó, előre megjósolt nehézségek. Karácsonyra nem tudtunk beköltözni, aminek főleg anyagi akadálya volt. El kellett adni Levi lakását, hogy legyen keret a folytatáshoz. Decemberben el is adtuk a lakást, és a hitelügyintézés miatt 3 hónapos előszerződést kötöttünk. Nem szeretném részletezni, de lényegében a mi bankunk hibájából a 3 hónap leteltével a „vevő” inkább felmondta az előszerződést. Visszakapta a foglalót, és mi „csak” az ingatlanközvetítő díját buktuk. Aznap este újra meghirdettem minden ismert portálon a lakást, és komolyan elhatároztam, hogy ezúttal biztosan nem kérem közvetítők segítségét.

Másnap már jelentkeztek is magánszemélyek, két napra rá már megkaptuk az első ajánlatot, azon a héten még egyet, majd a rá következő hét hétfőjén egy újabbat. Azon a szerdán döntöttünk is, hogy kinek adjuk el – a legjobb ajánlatot vettük alapul. Szóval a saját bőrünkön éreztük az ingatlanok iránti megnövekedett keresletet. Ezúttal kicsit drágábban is sikerült eladni a lakást, mint decemberben.

Április közepén adtuk át kiürítve a lakást az új tulajdonosnak. Azt a hétvégét őrült pakolással, költöztetéssel és takarítással töltöttük. Pár napig Levi szüleinél laktunk, de közben Levinek egy kedves barátja felajánlotta, hogy pár hónapig lakhatunk a lakásában, így 5 napon belül kétszer költöztünk, s mindeközben még egy esküvőre is hivatalosak voltunk.

Az új tulajdonos már átutalta a teljes vételárat átutalta. A régi bankunkat kifizettük és otthagytuk, most egy másik banknál kaptunk építkezési hitelt, amit csak ajánlani tudok. Sokkal jobb a kamata és tisztább az egész ügymenet, mint egy szabad felhasználású hitel esetében. Persze nem vagyok hiteltanácsadó, de ez a tapasztalatunk.

Így újra van pénzünk a folytatásra.

Nem is vártunk sokáig, hívtuk Petit (a kivitelező cég vezetőjét, a szerk.), hogy indulhat a munka, és már dolgozik a villanyszerelő és a gépész is. A gépész és a központi porszívós az alapszerelvényeket, a csöveket betették, most kicsit várnak, mert a következő lépésben a földön kell dolgozniuk, ahová akkor egy ideig nem lehet menni. Megvárják, hogy a villanyszerelő végezzen, ez jövő hét elejére várható.

Ma érkezett meg a padló hőszigetelése, ami a padlófűtés alá megy. Úgy érzem most tényleg be fognak gyorsulni az események.

Majd elfelejtettem: kora tavasszal bekerültek a külső nyílászárók, így végre zárható a ház. Nagyon jó érzés volt, amikor először nyitottam ki az ajtót. Sajnos az egyik viharban kidőlt egy közeli fém oszlop, az egyik ablaktábla és -keret csúnyán megsérült.

Éééés megtaláltuk a tervezés első hibáját is: a kis WC a kelleténél keskenyebb, ami ajtónyitásnál kissé zavaró – még a legkeskenyebb mosdószekrény is belelóg; de úgy vagyok vele, hogy ez legyen a legnagyobb gond, ami miatt elégedetlenkedve csóválom a fejem…

Nelli

hirdetés 

hirdetés 

Nelli és Levi

Nelli és Levi házat épít – a sorozat eddig megjelent írásai a képre kattintva olvashatók

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + 3 =

hirdetés