Nelli és Levi házat épít (34.) Külső szigetelés, belső vakolás – Kezdődhetnek a befejező belsőépítészeti munkák

Nelli és Levi Budapest vonzáskörzetében, családi házas zöldövezetben építi fel az otthonát. A tervezés és a kivitelezés folyamatáról, az aktualitásokról hetente olvashatunk Nellitől, aki amellett, hogy dokumentálja a történéseket, igyekszik hasznos információkkal szolgálni; a beszámolói révén nyomon követhetjük, mi mindennel jár egy kertes ház megvalósítása. Az építési napló eddig megjelent részei itt olvashatók >>

Már annyira közel vagyunk a végéhez! A tereprendezés majdnem teljesen kész, a kert aljából haladunk felfelé, már a teraszok melletti szintek is megvannak, csak az utcáig vezető járda van hátra. Eltűntek a földhegyek a kert végéből, így újra kinyílt a tér.

A kerítések mentén a borostyánokat meghagytam, s bár nagyon gyors növekedésűek – ami miatt nem is szívesen használom a kertekben -, ha folyamatosan kordában tartja az ember, nagyon mutatós, zárt, örökzöld falat alkotnak. Szóval, amikor kint vagyok az építkezésen, kis ideig mindig a borostyánnal foglalkozom, a friss hajtásokat befűzöm a kerítésbe. Egyelőre más kertészeti munkákat még nem tudok végezni. (Nelli okl. kertészmérnök, a szerk.)

hirdetés 

hirdetés 

A teraszok mellett kész vannak az épített virágtartók, de belülről vízszigetelni kell, hogy ne fagyjanak szét télen, valamint kapnak belülről egy réteg rugalmas szigetelést, hogy ha mégis megfagyna benne a föld, a víz, tudjon egy kicsit engedni és ne a betont repessze szét.

A szerdai óriási vihar ugyan kiadós volt, de szerencsére éppen nem dolgozott senki a háznál. Kedden végeztek a vakolással, a simítással, most már indulhat a burkolás.

Csütörtökön kiszállították a betont a tó második szintjéhez és a teraszokhoz. Jól haladnak a külső szigeteléssel is, a háznak nagyobb része már szigetelt. Nagyon jó látni, hogy fogynak az alapanyagok az udvarból…

Leszállították a csempéket előző pénteken, már nagyon vártam hogy ott legyenek a házban. Ennél is jobban várom, hogy felkerüljenek a helyükre!

Hétvégén a kertben ünnepeltük Levi születésnapját, már az új teraszon.

Nelli

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

4 × 2 =

hirdetés