Nem kell keleszteni! Márványkuglóf élesztő nélkül

Kelesztés, dagasztás nélkül is süthetünk kuglófot, az élesztőt a sütőporral helyettesítve.

Hozzávalók

30 dkg liszt

25 dkg lágy margarin

20 dkg kristálycukor

4 tojás

3-3,5 dl tej

2 ek cukrozatlan kakaópor

1 cs sütőpor

1 cs vaníliás cukor

1 citrom reszelt héja




Elkészítés

Egy nagyobb tálban a lágy margarint habosra keverjük a cukorral, a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk az egész tojásokat, végül a citrom levét és héját. Az egészet jól kikeverjük.

A lisztet szitáljuk át, keverjük hozzá a sütőport. A sütőporos lisztet és a tejet felváltva, kis adagokban kezdjük hozzákeverni a tojásos-vajas részhez.

Lágy tésztát kapunk. A felét öntsük a kivajazott, lisztezett sütőformába, a tészta másik feléhez pedig keverjük hozzá a kakaót.

A kakaós és a fehér masszát öntsük felváltva a kivajazott, lisztezett kuglófformába. Fakanál nyelével kicsit meg is keverhetjük.

180-as hőfokon előmelegített sütőben süssük 20-25 percig alufóliával letakarva, majd mérsékeljük a sütési hőfokot 160-ra, és süssük további 15-20 percig (alufólia nélkül).

A tésztát a formában hagyjuk kicsit hűlni, majd egy tálra borítsuk ki s hintsük meg szőlőcukorral vagy porcukorral.

Hasonló receptek

Sütőtökös kalács kuglófformában sütve

Sütőtökös kalács kuglófformában sütve

Gyorsan összeállítható mazsolás kuglóf

Gyorsan összeállítható mazsolás kuglóf

 

hirdetés
1 válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Hozzászólás a(z) Jánosiné bejegyzéshez Kilépés a válaszból

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + 8 =

hirdetés