Tojáshabos, lekváros aprósütemény: non plus ultra

Klasszikus, finom aprósütemény! Ha a nevéből indulunk ki – non plus ultra – az édességek netovábbja.

Hozzávalók a linzertésztához

25 dkg liszt

20 dkg vaj

10 dkg porcukor

2 tojássárgája

1 fél citrom reszelt héja

Hozzávalók a tojáshabhoz

2 tojásfehérje

kb. 20 dkg porcukor

1 teáskanál citromlé

sárgabarack lekvár a ragasztáshoz

 

Elkészítés

Non plus ultraA linzertészta hozzávalóit egy tálba kimértem, kézzel összegyúrtam, folpackba csomagoltam és 1 órára hűtőbe tettem. Ezután lisztezett felületen elég vékonyra kinyújtottam és a legkisebb méretű pogácsa szaggatómmal karikákat készítettem belőle.

Sütőpapírral bélelt tepsire helyeztem a korongokat. A tojásfehérjét kemény habbá vertem fel, hozzáadtam a porcukrot és a citromlevet, tovább dolgoztattam a géppel, amíg szép fényes lett a tojáshab. A habot habzsákba töltöttem és a korongokra nyomtam egy-egy kupacot belőle. 180 fokos sütőben 10-12 perc alatt megsütöttem.

Miután az összes kisült és kihűlt sárgabarack lekvárral megkentem egy habos korongot és hozzáragasztottam egy másikhoz.

Fotók, szöveg: Wágner Veronika

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

17 + 16 =

hirdetés