Hogyan szabadulhatunk meg a bőrkeményedésektől? Kéz- és lábápoló tippjei

A lábápolás kérdése a jó idő beköszöntével fokozottan aktuálissá válik, hiszen végre lekerülhetnek lábunkról a zárt lábbelik, és felhúzhatjuk újra szebbnél szebb szandáljainkat. Ám mielőtt belebújnánk ezekbe, nem árt egy kis csinosítás.

A legnagyobb problémát a bőrkeményedések jelentik. A bőrkeményedés alapvetően hajlam kérdése. Vannak olyan szerencsések, akiknek semmit sem kell tenniük, a legtöbb ember azonban sajnos érintett a témában. Az évek előrehaladtával kisebb-nagyobb mértékben mindenkinél jelentkezik, hiszen a talp zsírpárnája az évek folyamán egyre inkább fogy.

A bőrkeményedés a láb védekező reakciója is egyben. Ott észlelhető a fokozott szarusodás, ahol a bőr nagyobb igénybevételnek van kitéve. Okozhatja az is, ha a lábnak statikai problémái vannak, hiszen a terhelés nem egyenletesen oszlik el a talpon.

Lássuk mit tehetünk ellene! Első és legfontosabb dolog a 10-15 percig tartó meleg vízben áztatás. Ez azért nagyon fontos, mert a bőr és a köröm csak meleg vízben tud felpuhulni. A vízbe nyugodtan szórhatunk élénkítő citromos, mentolos fürdősót, vagy akár keverhetünk bele pár csepp illóolajat (rozmaring, levendula, stb.). Az illóolaj nem csak a vérkeringést javítja, hanem a lelkünkre is jó hatással vannak, segítenek ellazulni, elűzni a stresszt.

Ha az utóbbi megoldást választjuk, akkor az olajat mindenképpen oldjuk fel (pl. tejben), különben csak a víz felszínén úszkálna.

Ha a bőr megfelelően felázott, jöhet az eltávolítás. Ehhez segítség a sarokreszelő, habkő és a lábradír. Fontos, hogy otthoni ápoláshoz ne használjunk szikét vagy pengét, mert csúnya sérüléseket okozhatunk vele magunknak. Ez bízzuk inkább a pedikűrösre.

Miután végeztünk az elhalt bőr eltávolításával, jöhet a krémezés. Nyárra inkább a gél formátumú krémeket ajánlanám, mert ezek könnyebben beszívódnak. Estére azonban zsírosabb krémet is használhatunk. Ilyenkor lefekvés előtt jó vastagon krémezzük be a lábunkat, majd húzzunk rá zoknit.

Ha befejeztük a bőrkeményedések eltávolítását és a hidratálást, jöhet a körmök formázása, lakkozása, díszítése.

Szerző: Sziklai Rita, kéz- és lábápoló

BEAuty Szalon

Nyitókép: WHERETOGET

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhárom + tizenegy =

hirdetés