Nyári tiramisu fagyival, nugáttal
Végre beköszöntött a meleg nyári idő; törhetjük a fejünket, milyen könnyű, hűsítő finomságok kerüljenek az asztalunkra a kánikulában. Az olaszok népszerű desszertje, a tiramisu nemcsak poharas változatban készíthető el, nyári verziója is létezik. Villámgyorsan elkészíthető!
Hozzávalók 4 személyre:
¼ csésze erős presszókávé
¼ csésze kávélikőr
12 darab babapiskóta
4 gombóc vaníliafagylalt
4 kisebb szelet mogyorós nugát
reszelt étcsokoládé
Elkészítése:
Három babapiskótát helyezzünk egy desszertes tányérra. Keverjük össze a presszókávét és a likőrt, majd bőségesen locsoljuk meg vele a piskótákat. A piskótákra helyezzünk egy gombóc vaníliafagylaltot, mellé szeletelt nugátot és szórjuk meg az egészet csokireszelékkel vagy öntsünk rá csokiszirupot.
Fotó: Juleta Hirner
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Több százezren olvasnak havonta. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.
Ide írhatod a véleményed!
Want to join the discussion?Feel free to contribute!