Nyári tiramisu fagyival, nugáttal

Végre beköszöntött a meleg nyári idő; törhetjük a fejünket, milyen könnyű, hűsítő finomságok kerüljenek az asztalunkra a kánikulában. Az olaszok népszerű desszertje, a tiramisu nemcsak poharas változatban készíthető el, nyári verziója is létezik. Villámgyorsan elkészíthető!

Hozzávalók 4 személyre:

¼ csésze erős presszókávé

¼ csésze kávélikőr

12 darab babapiskóta

4 gombóc vaníliafagylalt

4 kisebb szelet mogyorós nugát

reszelt étcsokoládé

Elkészítése:

Három babapiskótát helyezzünk egy desszertes tányérra. Keverjük össze a presszókávét és a likőrt, majd bőségesen locsoljuk meg vele a piskótákat. A piskótákra helyezzünk egy gombóc vaníliafagylaltot, mellé szeletelt nugátot és szórjuk meg az egészet csokireszelékkel vagy öntsünk rá csokiszirupot.

 

Fotó: Juleta Hirner

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc − 5 =

hirdetés