Nyomtatható százas számtábla kisiskolásoknak matektanuláshoz

Százas számtáblát általános iskola 1. és 2. osztályában használnak jellemzően; hasznos oktatási segédlet, a táblázatos elrendezés átláthatóbbá teszi a számtani összefüggéseket, számfogalom fejlesztéséhez is hasznos eszköz. Azok a kisiskolások használják főleg, akik Esztergályos Jenő Az én matematikám c. 2. osztályos matematika tankönyvéből tanulnak (tudtunkkal egyre kevesebben), a számtáblát a tankönyv mellékleteként adják, az 5. átdolgozott kiadás részeként. A tankönyv melléklete egy A5 méretű kartonlap, és a számtáblán egy idő után látszódik az igénybevétel. A szülők hirtelen nem tudnak újat beszerezni, elkészíteni pedig időigényes.

Elkészítettük és közreadjuk a számtáblát azok számára, akik használják, illetve szeretnék használni otthoni fejlesztéshez. 

A nyomtatható A4 méretű lapok fénymásolóba, kétoldalas nyomtatás, a lap egyik felén a szorzás számtábla kerüljön. 

Színes nyomtatóval vastagabb kartonra nyomtasd (vagy nyomtattasd ki) A4 méretben – a lap egyik oldalára a szorzás kerüljön (3. vagy 4. számú letölthető). Az 1. és 2. számú számtáblák is az Esztergályos-könyvben látható változat alapján készültek, annyi különbséggel, hogy az egyiken pirossal kiemeltük a páros számokat.

A kinyomtatott lapot érdemes lamináltatni, így igazán strapabíró lesz. Jó tanulást! :)

Letöltés

Százas számtábla 1.

Százas számtábla 2. (páros számok pirossal írva) 

Százas számtábla – szorzás 3.

Százas számtábla – szorzás 4. (ezen a számok mérete kisebb)

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × öt =

hirdetés