Ökodizájn: guruló bárka – Közösségi finanszozással indulhat a gyártás

Már korábbi munkájával, egy akadálymentesített utasszállító hajó tervével is komoly nemzetközi sikereket ért el Policsányi István formatervező – megkapta többek között a világ legrangosabb formatervezői díját a Red Dot Awards-ot. A guruló bárka – Rollark – nevű környezetbarát multifunkciós játékának, dizájn tárgyának is jó a fogadtatása. Még hat napig lehet előfinanszírozni és egyúttal kedvezményes áron hozzájutni a Kickstarteren.

Az elnevezés, Rollark magában hordozza a játék két legfőbb funkcióját: bárka és gurulós járgány. Attól olyan izgalmas, hogy megjelenésében a design tárgy és a játék között helyezkedik el, ám valójában lényegesen mélyebb jelentést hordoz magában egy hétköznapi játéknál, így a vele játszó gyereket is kreativitásra ösztönzi. Minőségi használati tárgy, felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt.

– A tervezésnél az egyik legfontosabb szempont a klasszikus anyagokból építkező fenntarthatóság volt. Ez a szemlélet merőben más hozzáállást követel mind a tervezőtől, mind a felhasználótól. A minőségi anyaghasználat és gyártás következménye a kitolt életciklus. A guruló bárka generációkon átívelve jelen lehet a családban – mondja Policsányi István formatervező.

Rollark: multifunkciós játék és minőségi használati tárgy a fenntarthatóság jegyében

Közösségi előfinanszírozással indulna a guruló bárka gyártása

Policsányi István formatervező

Nem ő az első magyar tervező, aki közösségi finanszírozással szeretné/tudná elindítani a gyártást. A Kickstarteren augusztusban indult a Rollark kampánya, vagyis a pénz gyűjtése – az online felületen történő gyűjtésen adott időn belül kell megszereznie az ötletgazdának az összeget. Policsányi István 16 ezer eurót szeretne összegyűjteni, jelen összeállítás szerkesztésekor 13,6 ezer eurón állt a mérleg, vagyis ennyi pénz gyűlt össze a Rollarkra az oldalon. Még hat napig lehet előfinanszírozni, egyúttal kedvezményes áron megvásárolni a terméket.

Guruló bárka

 

Mi is a Kickstarter?

Független és anyagi forrással nem rendelkező fejlesztőknek, művészeknek kínál lehetőséget arra, hogy online felületen bemutassák a terveiket, munkájukat, s ezek megvalósulásához pénzt gyűjtsenek. A Kickstarter nagyon jó lehetőség a kreatívipar szereplői számára, megismertethetik a munkájukat, felmérhetik a keresletet, a sikeres kampánnyal fix megrendelőket szereznek. A Kickstarteren történő bemutatkozás feltétele, hogy az adott termék vagy szolgáltatás bevezethető legyen a nemzetközi piacra, és ne sértsen szerzői, szabadalmi jogokat.

Rollark a Kickstarteren >>

Fotó: EMBER Design Manufactory

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

tizenhárom + húsz =

hirdetés