Okos tárolók 2.

Tárolásra alkalmas helyből sose elég. Szinte mindig akad valami, aminek nem találjuk az igazi helyét, úgy érezzük, hogy csak jobbról balra pakoljuk, és inkább csak útban vannak, vagy a rendetlenség érzetét keltik – legtöbbször persze csak bennünk. Legyen szó akár magazingyűjteményről, akár szerszámokról, akár házi patikáról, akár csak azokról a tárgyakról, melyektől hazaérkezéskor elsőként megszabadulunk. Nézzünk meg néhány ötletes megoldást, melyek között lehet, hogy megleljük a kedvünkre valót!

Előző összeállításunk a lépcső alatti tárolási lehetőségeket mutatta be, ezúttal a polcok, polcrendszerek további elhelyezési lehetőségeire keresünk megoldásokat. Polcok felszerelésével extra tárolási helyekhez juthatunk, így érdemes átgondolni azt, hogy hol van kihasználható helyünk elhelyezésére.

Nem szokványos az ajtó feletti megjelenése, pedig egy fürdőszobában nemcsak hogy jól jön, de fel is dobhatja a helyiséget, és víztől talán ott van a legtávolabb.

Ha kicsi egy helyiség alapterülete, és az ablakok és a mennyezet között akad hasznosítható tér, úgy az ablak fölé is tehetünk polcot – bár ezt inkább gyűjtemény tárolási helyének tudom elképzelni.

Hosszúkás helyiségben (például félszobák) az ajtó körüli rövid falat érdemes faltól falig beépíteni – így a szobától se veszünk el sok helyet, és optikailag is ellensúlyozzuk annak hosszúkásságát.

Ugyanígy tetőtéri szobának is érdemes az egyik főfalát bepolcozni – akár ablakot vagy ajtót körbeépítve vele.

Az ajtókkal, ablakokkal szabdalt falfelületet is kitölthetjük polcokkal.

Falban található beugrás szinte követeli a kitöltést, így történhet ez akár polccal, és a polc oldalfalát meg is spórolhatjuk vele.

A lépcső mellett futó falakat sokan kihasználatlanul hagyják. Ha sok a könyvünk, magazinunk, óriási felületet találhatunk itt tárolásukra.

Ágy és kanapé körüli elhelyezésre többféle megoldást is találhatunk.

Érdekes megoldás az elrejtett polc – főként haladók számára, valamint az asztallábként is funkcionáló polc, akár kevésbé haladó hobbiasztalosoknak.

Térelválasztásra, amennyiben  nem zavaró az átlátszóság, a legjobb megoldás a polcrendszer, hisz két legyet üthetünk egy csapásra.

Összeállításunk utolsó megoldását abban látom ötletesnek – bár a képen nem ez szerepel konkrétan, hogy a plafon alatt futó csöveket a közvetlen alája szerelt polc teljes mértékben láthatatlanná tudja tenni.

 

Fotók: cornerbycorner.co.uk, Dump a Day, Fergal Joinery, Gardenweb, Home Exterior Interior, House to home, Houzz, Martha Stewart, Michael Endler, Qawoo, Richard Sothscott Brighton, ronamag.ca

 

BeaKreatív ötletelést, tervezést és jó barkácsolást! Bea

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő × öt =

hirdetés