Okos tárolók 3.

Tárolásra alkalmas helyből sosem elég. Szinte mindig akad valami, aminek nem találjuk az igazi helyét, úgy érezzük, hogy csak jobbról balra pakoljuk, és inkább csak útban vannak, vagy a rendetlenség érzetét keltik – legtöbbször persze csak bennünk. Legyen szó akár magazingyűjteményről, akár szerszámokról, akár házi patikáról, akár csak azokról a tárgyakról, melyektől hazaérkezéskor elsőként megszabadulunk. Nézzünk meg néhány ötletes megoldást, melyek között lehet, hogy megleljük a kedvünkre valót!

A lépcső alatti tárolási lehetőségek, valamint a polcok, polcrendszerek után legújabb összeállításunk arról szól, hogy milyen eszközöket és holt tereket érdemes felhasználni okosan.

Kezdjük a legkedveltebb tárolóeszközzel, a kosárral: ezeket az anyagukban és formájukban nagyon változatos eszközöket sok helyiségben hasznosíthatjuk.

Fürdőszobában törölköző és sok apróság tárolására, mosókonyhában a szennyes és a tiszta ruhák tárolója gyanánt.

 

Étkezőben, konyhában vagy kamrában evőeszközök, konyhai eszközök, fűszerek, apró dolgok együtt tárolására.

 

Jól jöhetnek a kosarak a szobákban is, hisz tároló szerepükön túl akár bútordarabként is funkcionálhatnak.

 

A szobáknál maradva szinte mindig problémás a távirányítók, zsebkendők és egyéb, gyakran használt holmik elhelyezése. Ha kerülni akarjuk rendetlenség képző tulajdonságukat, érdemes ellene kitalálni valamiféle megoldást.

 

Otthonunk talán legproblémásabb területei, ahol szervezettségre van szükségünk, a konyha és a kamra. Az üzletekben  találhatunk olyan bútorba építhető kiegészítő elemeket, melyek könnyíthetnek életünkön.

 

A következő képen szereplő eszközök a rendezettebb, átláthatóbb tárolást mutatják be. A szekrények használatakor gyakran érezhetjük úgy, hogy sok esetben a polcok távolsága miatt nehézkes a helykihasználás, és kihasználatlan terek képződnek, mely ruhák esetében jól jön ugyan azok szellőzéséhez, de kamrában kifejezetten zavaró; ezek a kiegészítők ennek kiaknázására is alkalmasak.

 

A szekrények ajtaja szintén olyan felület, melyet érdemes tárolásra is átalakítani. A bal oldali képen figyelemre méltó a mágneses megoldás.

 

Főleg mosdók és mosogatók alatt találhatunk olyan extra teret, mely okos beépítéssel sok-sok flakon és tisztító eszköz rendszerezett tárolását teszi lehetővé.

 

Vannak olyan tárolók, melyek hajlamosak szerepet cserélni…

 

… vagy szerepet téveszteni.

(Bal oldalon felül kalaptartó, alul öntapadó/ragasztható műanyag fogas, jobb oldalon törölközőtartó tölti be az okos tároló szerepét.)

 

A rendszerezett tárolásban jól jönnek a megfelelően szerkesztett polcok. Sűrű osztottság esetén kisebb az esély a keveredésre, a ruhaoszlopok összedőlésére. A képen bal oldalon felül az ágy végét használták ki, és építettek rá kis polcrendszert, középen a polctartó tölti be az elválasztó szerepét, míg alul falra erősített kis tárolók láthatók. Jobb oldalon egy szép szabadon álló megoldást mutat be a felső kép, míg az alsó a wc tartály melletti fal, mint holt tér kihasználását szemlélteti.

 

Legvégül néhány kreatív tárolási mód, melyek alapanyagai szinte biztosan megtalálhatók minden háztartásban.

 

Bea Szép napot! Bea

 

Fotók: AQUI, Better Homes and Gardens, blisfully DOMESTIC, Casa Abril, Casa-Decor & Reciclados, Craftzine, CrownPoint Cabinetry, fabuloushomeblog.com, Flickr, Havertys, Home Dzine, House of Turquoise, House to Home, I Heart Organizing, Indulgy, Inspired Wives, Instructables, Kevin & Amanda, Martha Stewart, micasa, Modern Furniture, myhomeideas, Our Fifth House, Passion Decor, Popsugar, Pregnant with power tools, Simplified Bee, Southern Living, The Little Corner, The Order Obsessed, Traditional Home, Travelogue, Web Ecoist, Wunderweib

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét − három =

hirdetés