Giusy almatortája. Eredeti olasz recept

Almatorta, ahogy az olaszok készítik. Az összeállítás végén a francia, spanyol almatorta receptje is megtalálható, köztük a fordított almatortáé.

Hozzávalók

500 g alma (tisztítva mérve)

3 tojás

70 g vaj

300 g liszt

250 g cukor

csipetnyi só

16 g sütőpor

150 ml zsíros tej

fél citrom leve

Elkészítés

Az almákat meghámoztam, vékonyan (kb. 2 mm) felszeleteltem, meglocsoltam a citromlével.

A tojásokat szétválasztottam, a fehérjéből egy csipetnyi só hozzáadásával kemény habot vertem, a sárgáját pedig a cukorral habosra vertem. A kettőt óvatosan, hogy a fehérjehab ne nagyon törjön, összekevertem, hozzáadtam a sütőporral elkevert, átszitált lisztet, a felolvasztott langyos vajat, a tejet, és az almát (néhány szeletet félretettem a torta tetejére), és ismét óvatosan összekevertem.

Egy 26 cm-es tortaformát kivajaztam, megszórtam cukorral, és a formát addig forgattam, amíg a cukor minden vajas részre vastagon rátapadt. A masszát a tortaformába öntöttem, a tetejére raktam a félretett almaszeleteket, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 50 percig sütöttem (az eredeti receptben 30 perc van, de 30 perc után a tészta még nyers, szóval tűpróba…)

Sparhelt sütőjében elkészítve igazi nagyanyós feeling ez a torta.

Fotók, recept: Gabriella Piazza, Tavola in Piazza

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + kilenc =

hirdetés