Olasz gasztrokalandok | Hagyományos tésztaételek, 400 recept a könyvben

Nincsen olasz konyha tészta nélkül. Ebben a gyönyörűen illusztrált szakácskönyvben négyszáz hagyományos olasz recepten keresztül ismerkedhetünk meg a híres pastával (tésztával) és kísérőivel: a finom ragukkal és mártásokkal, a zamatos zöldségekkel, a tenger gyümölcseivel és ínycsiklandó sajtokkal.

A tészták lenyűgöző méret- és formagazdagsága, a területenként variálódó alapreceptek az ízek kavalkádját eredményezik, és gondoskodnak arról, hogy az apró változtatások segítségével mindig új étellel lephessük meg szeretteinket. A különleges illusztrációknak köszönhetően a szakácskönyvet lapozgatva a napsütötte Itáliában érezhetjük magunkat – olvasható az Alexandra Kiadó gondozásában 2014 végén megjelent kötet ajánlójában.

Életszépítők vélemény

Általánosságban elmondható, hogy a könyvkiadók nagy gondot fordítanak a gondozásukban megjelenő receptkönyvek küllemére, minőségi papírra nyomják a belíveket, a fotók színesek, szemet gyönyörködtetőek, és többnyire a tipográfia is figyelemreméltó.

Az Olasz tészták c. szakácskönyv kifejezetten vaskos kötet, 384 oldalas, gazdagon illusztrált. Az illusztrációkat olasz művészek rajzolták, festették; a színes akvarelleket önmagukért is érdemes végignézni. A kötet receptkönyvként is remekül használható természetesen, sokat ad az olasz konyhát – s a gasztronómiát általában meghatározó – részletekre is, külön fejezetet szentelnek például a fűszernövények bemutatásának, megtudhatjuk többek között, hogy az olaszok egyik jellegzetes fűszerének, a bazsalikomnak legalább 9 fajtája ismert, paradicsomból pedig legalább 7 félét használnak. A kötet praktikus tippeket is ad azok számára, akik a hagyományos olasz tészták (ravioli, tortellini, cappelletti stb.) házi készítését, formázását el szeretnék sajátítani. A receptek hozzávalói – a friss tenger gyümölcseit és a halakat leszámítva – Magyarországon is beszerezhetők.

Aki szereti az olasz konyhát, a mediterrán étrendet, a házi tésztát, a tésztaételeket, szeretni fogja ezt a könyvet. Azoknak is jó szívvel ajánljuk, akik gyűjtik az igényes szakácskönyveket.

hirdetés 

hirdetés 

greenbazaar-logo-ws-colorpng

Az Olasz tészták c. szakácskönyv 2015. januárjában kedvezményes áron vásárolható meg a Green Bazaar webáruházban >> 

 

Kapcsolódó összeállításunk

Piacok, hangulatok, Róma

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 − kettő =

hirdetés