Olasz sajtos lepény

Ínycsiklandó olasz ropogtatnivaló sajtimádóknak. Nagyon egyszerű elkészíteni, jó minőségű sajtokat érdemes felhasználni hozzá. A szinte rétestészta vékonyságú ropogós tészta közt nyúlós sajt bújik meg. 

Hozzávalók

50 dkg liszt

2,5 dl víz

0,5 dl olívaolaj

1 csapott evőkanál só

sajtok (az eredeti recept 50 dkg-ot ír, ennél kevesebb is elég)

friss rozmaring

Elkészítés

A lisztet a vízzel, olajjal és sóval nagyon alaposan kidagasztjuk. Rugalmas tésztát kapunk, melyből gombócot formázunk és fóliába csomagolva egy órán át pihentetjük szobahőmérsékleten.

Ezután több részre osztjuk – a megadott mennyiségekből három pizza nagyságú lepényke készíthető, de a tészta tetszés szerinti formára és nagyságúra nyújtható. A lényeg, hogy vékonyra nyújtsuk.

A pizzaformát béleljük ki a tésztával, majd morzsoljunk rá különböző sajtokat. A sajtokat nagy darabokban tegyük a tésztára, nem baj, ha hepehupás a tészta felszíne. Ezután egy másik gombócot is nyújtsunk, ki és fedjük le vele a sajtokat. A tészta széleit csipkedjük össze, a tetejét szurkáljuk meg, kenjük meg olívával és mehet a legalább 200 fokos sütőbe. 6-8 perc alatt elkészül.

A tésztát megszórhatjuk friss fűszernövényekkel – rozmaringgal, bazsalikommal. 

Fotó és recept a www.manusmenu.com leírása alapján: B. Csánk Györgyi, Csak mert szeretem kreatív gasztroblog

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

1 + hat =

hirdetés