Így készíthetünk baldachinos kuckót gyerekszobába

Egyszerűen kivitelezhető, hangulatos kuckót varázsolhatunk gyerekszobába: finom szövésű áttetsző függönyt, mennyezeti karabinert, erős textil kötözőt és baldachintartó vasat kell beszereznünk hozzá.

Az egészen kicsi gyerekek is szeretik, ha van saját kuckójuk, amennyiben van elegendő hely a gyerekszobában, az egyik sarokban mutatós sátortetős zugot alakíthatunk ki számukra.

Baldachintartó vasat vagy karnist jó áron használtan is beszerezhetünk különböző online piactereken. Függönyanyagot méteráruboltokban, de second hand üzletekben is választhatunk a gyerekszoba színeihez, stílusához illően. A fotón látható baldachinhoz áttetsző, finom szövésű függönyt használtak.

A függönyanyagot többféleképpen rögzíthetjük a vasra: függönykarikával, de füleket is varrhatunk az anyagra. A karikára rögzítsünk erős textil kötözőt négy helyen úgy, hogy a vas egyenesen álljon. A négy kötözőt fogjuk össze, kössünk rá csomót, s a képen látható módon lógassuk fel, miután a mennyezeti karabinert tiplivel rögzítettük!

A sátorba tehetünk babzsákot, de egy szép huzattal újrahasznosíthatjuk a feleslegessé vált babaágyban használt matracot is.

Fotók: www.smallfriendly.com

 

Ajánló

Hinta Pinjacolada DIY

Varrjunk hintát a kicsiknek!

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

három × öt =

hirdetés