Klasszikus házi édesség: isteni omlós almás
Klasszikus házi sütemény. Finom, omlós, illatos.
Hozzávalók (nagy tepsihez)
40 dkg finomliszt
10 dkg rétesliszt
1 kocka margarin
1 csomag sütőpor
14 dkg kristálycukor
3 tojássárgája
1 evőkanál tejföl
8-10 darab alma
Elkészítés
A megpucolt és lereszelt almát lábasban átsütjük, majd kicsit megcukrozzuk. Hűlni hagyjuk. A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk. A cukrot a tojássárgájával és a tejföllel elkeverjük.
A tésztát összegyúrjuk, kétfelé vesszük. Mindkét felét tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, rárakjuk az egyik tésztát, arra az almát, majd megint a tésztát. A tetejét villával megszurkáljuk.
180 fokra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percig. Tetejére porcukrot szórunk.
Recept, fotók: Babicz Rita
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.