Klasszikus házi édesség: isteni omlós almás

Klasszikus házi sütemény. Finom, omlós, illatos.

Omlós almás

Hozzávalók (nagy tepsihez)

40 dkg finomliszt

10 dkg rétesliszt

1 kocka margarin

1 csomag sütőpor

14 dkg kristálycukor

3 tojássárgája

1 evőkanál tejföl

8-10 darab alma

 

Elkészítés

A megpucolt és lereszelt almát lábasban átsütjük, majd kicsit megcukrozzuk. Hűlni hagyjuk. A lisztet a margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk. A cukrot a tojássárgájával és a tejföllel elkeverjük.

A tésztát összegyúrjuk, kétfelé vesszük. Mindkét felét tepsi nagyságúra nyújtjuk. A tepsi aljára sütőpapírt teszünk, rárakjuk az egyik tésztát, arra az almát, majd megint a tésztát. A tetejét villával megszurkáljuk.

180 fokra előmelegített sütőben sütjük 25-30 percig. Tetejére porcukrot szórunk.

Recept, fotók: Babicz Rita

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkilenc − hat =

hirdetés