Karácsonyi klasszikus: omlós diós kifli

Egyszerűen összeállítható, nagyon finom diós aprósütemény.

Hozzávalók

7 dkg porcukor

28 dkg sima liszt

21 dkg puha teavaj

20 dkg dió

1-2 evőkanál rum

1 tojás sárgája

Elkészítés

A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze. A tésztából sodorjunk ujjnyi rudakat, vágjuk 3-4 centisre, és formázzunk belőle kis kifliket. 180 fokon előmelegített sütőben süssük. Hamar megsül, vigyázzunk arra, hogy meg ne égjen. Ha kezd megpirulni, vegyük ki a sütőből, és hempergessük meg porcukorban.

A tojássárgáját helyettesíthetjük kevés tejszínnel, a rumot pedig rumaromával.

Recept: Árvai Erika

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenhét + 17 =

hirdetés