Omlós túrógombóc

Túrógombócot készíteni nem különösebben nehéz, ám nem mindig sikerül a megfelelő állagot eltalálni. Íme, egy többszörösen kipróbált recept, ha így készítjük, garantáltan omlós, puha gombócokat kapunk.

Hozzávalók

50 dkg túró

2 db tojás

4 enyhén púpos evőkanál búzadara

csipet só

tejföl

zsemlemorzsa

Elkészítés

A túrót a búzadarával, a tojások sárgájával, a sóval alaposan összekeverjük, majd a tojásokból felvert kemény habba lazán beleforgatjuk kézzel. Kis gombócokat formázunk a masszából, melyeket forró vízben megfőzünk. A főzési idő 5-6 perc, kiszedhetjük a gombócokat, ha felemelkednek, s a víz felszínén lebegnek.

Tálalás: forgassuk meg pirított zsemlemorzsában, ízlés szerint hintsük meg porcukorral vagy csorgassunk rá édesített tejfölt.

GasztrostúdióFranciska Ajtai receptje

hirdetés
3 válaszok
  1. kiss
    kiss says:

    A recept egyaltalán nem pontos!
    fél kg turohoz kevés a 2 tojás min 4 db kell, mert nem fog összeállni ! Arról nem is beszélve hogy mindég hagyni kell állni! A pontatlan receptek sok bosszuságtol mentenek meg!

    Válasz

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 × négy =

hirdetés