Omlós túrógombóc
Túrógombócot készíteni nem különösebben nehéz, ám nem mindig sikerül a megfelelő állagot eltalálni. Íme, egy többszörösen kipróbált recept, ha így készítjük, garantáltan omlós, puha gombócokat kapunk.
Hozzávalók
50 dkg túró
2 db tojás
4 enyhén púpos evőkanál búzadara
csipet só
tejföl
zsemlemorzsa
Elkészítés
A túrót a búzadarával, a tojások sárgájával, a sóval alaposan összekeverjük, majd a tojásokból felvert kemény habba lazán beleforgatjuk kézzel. Kis gombócokat formázunk a masszából, melyeket forró vízben megfőzünk. A főzési idő 5-6 perc, kiszedhetjük a gombócokat, ha felemelkednek, s a víz felszínén lebegnek.
Tálalás: forgassuk meg pirított zsemlemorzsában, ízlés szerint hintsük meg porcukorral vagy csorgassunk rá édesített tejfölt.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.