Omlós túrógombóc
Túrógombócot készíteni nem különösebben nehéz, ám nem mindig sikerül a megfelelő állagot eltalálni. Íme, egy többszörösen kipróbált recept, ha így készítjük, garantáltan omlós, puha gombócokat kapunk.
Hozzávalók
50 dkg túró
2 db tojás
4 enyhén púpos evőkanál búzadara
csipet só
tejföl
zsemlemorzsa
Elkészítés
A túrót a búzadarával, a tojások sárgájával, a sóval alaposan összekeverjük, majd a tojásokból felvert kemény habba lazán beleforgatjuk kézzel. Kis gombócokat formázunk a masszából, melyeket forró vízben megfőzünk. A főzési idő 5-6 perc, kiszedhetjük a gombócokat, ha felemelkednek, s a víz felszínén lebegnek.
Tálalás: forgassuk meg pirított zsemlemorzsában, ízlés szerint hintsük meg porcukorral vagy csorgassunk rá édesített tejfölt.
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.
A recept egyaltalán nem pontos!
fél kg turohoz kevés a 2 tojás min 4 db kell, mert nem fog összeállni ! Arról nem is beszélve hogy mindég hagyni kell állni! A pontatlan receptek sok bosszuságtol mentenek meg!
Kedves kiss! :) Facebook oldalunkon több olvasónk írta, hogy így készítik és kiváló a recept: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=603070826407991&set=a.355847267797016.81673.268519349863142&type=1&theater
A recept tökéletes, kipróbáltuk!