Omlós túrós tekercs
Gyorsan elkészíthető gazdaságos sütemény. Mindössze egy tojást, kevés vajat igényel. Nem túl édes, de épp ez benne a jó. Omlós, ízletes.
Hozzávalók a tésztához
15 dkg finomliszt
6 dkg tejföl
4,5 dkg hideg vaj
1 tojássárgája
fél tk sütőpor
Hozzávalók a töltelékhez
15 dkg túró
5 dkg cukor
1 tojásfehérje
1 ek tejföl
1 ek liszt
Elkészítés
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze kézzel vagy robotgép segítségével. Ha kézzel gyúrjuk, a tésztát becsomagolva tegyük fél órára a hűtőbe. Ha robotgéppel állítjuk össze a tésztát, a hűtés elmaradhat, mivel a tészta így kellően hideg és jól formázható (nem melegszik fel a kezünktől).
Készítsük el a krémet. A hozzávalókat keverjük egyneművé. Lágy masszát kapunk.
A tésztát enyhén lisztezett felületen nyújtsuk kb. fél centi vastagságúra, majd kenjük rá a tölteléket egyenletesen.
A tésztát lazán tekerjük fel, majd éles késsel vágjuk 2-3 centis darabokra.
A tekercseket a fotón látható módon helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire. Szórjuk meg kevés porcukorral.
Előmelegített sütőben 170-es hőfokon süssük 30 percig.
Hagyjuk hűlni, majd szórjuk meg vaníliás porcukorral vagy szőlőcukorral.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.