Országosan az iskolai bántalmazások ellen. Megdöbbentő esetekről számolnak be a tagok a nyilvános Facebook csoportban

Országosan az iskolai bántalmazások ellen. Ez egy új – nyilvános – Facebook csoport neve. A csoportot Muhari Melinda hozta létre, ő Csenge édesanyja. Csenge novemberben súlyos iskolai atrocitást szenvedett el, az esetet sokan ismerhetik, nagy médianyilvánosságot kapott. Az anya az alábbiak szerint idézi fel a történteket: „Csengének koponyarepedése lett. Mi volt a bűne? A 11 születésnapja volt. Az iskolában többször kővel fejbe verték, majd kavicsot nyomtak a szájába, amiből lenyelt párat. Ő kapott szaktanári intőt. Az iskola nem is értesített. Annyi volt a tanárnő válasza: igyon rá vizet. Az eset fél háromkor történt, négy óra után tudtam vele rohanni a sebészetre.”

Csenge és a többi, iskolai bántalmazást elszenvedő diák miatt hozta létre Melinda az „Országosan az iskolai bántalmazások ellen” Facebook csoportot. Néhány nap leforgása alatt több százan csatlakoztak, jelenleg 2070 tagja van. A bejegyzéseket minden regisztrált Facebook felhasználó láthatja. Nagy az aktivitás. Döbbenetes esetekről számolnak be a tagok, ömlik a keserűség a szülőkből, és azokból, akik gyermekként szenvedtek iskolatársaik kiközösítő magatartása, testi-lelki bántalmazása miatt. Azok  is elmesélik a történetüket, akik eddig hallgattak. 

A tagok között – több, személyét felfedő segítő szakember mellett – feltűnt Dordzsceren Csingisz, aki adminisztrátorként van jelen Melinda mellett a csoportban. Az anyai ágon mongol nemzetiségű fiatalember a származása miatt kortárs bántalmazás elszenvedője volt az általános iskolában – ma már az áldozatokat segíti. Facebook oldalának – D.csingisz_official – is az erőszak elleni küzdelem a kiemelt témája. Korábbi interjúnk itt olvasható vele.

Hasznos információk (nem csak) szülők számára

KiVa bántalmazás-ellenes program szülői kézikönyve

Mi a bántalmazás? >>

A bántalmazás különböző formái >>

A bántalmazás az egész osztályra kihatással van >>

Mi áll a bántalmazás hátterében? >>

Miről ismerhető fel a bántalmazott tanuló? >>

 

Tippek tanároknak és segítőknek >>

Bántalmazásellenes iskolai program >>

Hosszú távú iskolai programok a bullying ellen >>

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

20 + tizennyolc =

hirdetés