Húsmentes egytálétel, minden jóval
Vitamindús húsmentes egytálétel, különleges ízvilággal. Nem csak vegetáriánusoknak!
Hozzávalók (kb. 6 adaghoz)
5-6 közepes, hámozott, felkockázott krumpli
1 közepes hámozott, kockára vágott zeller
50 g vaj
50 g lencse
1 kis fej vöröshagyma
1 szál felszeletelt póréhagyma
1 szál kockára vágott petrezselyem
1 szál kockára vágott sárgarépa
75 g durvára vágott dióbél
400 g meghámozott, kockára vágott paradicsom
100 g reszelt cheddar sajt
fél-fél tk szárított kakukkfű, majoránna, oreganó
só, frissen őrölt bors
Elkészítés
Sós vízben megfőzöm a krumplit a zellerrel, leöntöm róla a vizet és 25 g vajjal pürésítem.
Sós vízben puhára főzöm a lencsét, lecsepegtetem, félreteszem.
A maradék 25 g vajon lassú tűzön kb. 10 percig párolom a hagymát, pórét, petrezselymet, sárgarépát. Hozzákeverem a diót és a fűszereket, majd a lencsét és a paradicsomot. Sózom, borsozom, és még pár percig főzöm.
Ezt a zöldségkeveréket szétoszlatom egy mélyebb, tűzálló tálban, betakarom a krumplis zellerrel, és megszórom a cheddar sajttal. Sütőbe teszem, 180-as hőfokon sütöm 30-35 percig, majd forrón tálalom.
Recept: Fazakas Hajnalka
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.