Húsmentes egytálétel, minden jóval

Vitamindús húsmentes egytálétel, különleges ízvilággal. Nem csak vegetáriánusoknak!

Hozzávalók (kb. 6 adaghoz)

5­-6 közepes, hámozott, felkockázott krumpli

1 közepes hámozott, kockára vágott zeller

50 g vaj

50 g lencse

1 kis fej vöröshagyma

1 szál felszeletelt póréhagyma

1 szál kockára vágott petrezselyem

1 szál kockára vágott sárgarépa

75 g durvára vágott dióbél

400 g meghámozott, kockára vágott paradicsom

100 g reszelt cheddar sajt

fél-­fél tk szárított kakukkfű, majoránna, oreganó

só, frissen őrölt bors

 

Elkészítés

Sós vízben megfőzöm a krumplit a zellerrel, leöntöm róla a vizet és 25 g vajjal pürésítem.

Sós vízben puhára főzöm a lencsét, lecsepegtetem, félreteszem.

A maradék 25 g vajon lassú tűzön kb. 10 percig párolom a hagymát, pórét, petrezselymet, sárgarépát. Hozzákeverem a diót és a fűszereket, majd a lencsét és a paradicsomot. Sózom, borsozom, és még pár percig főzöm.

Ezt a zöldségkeveréket szétoszlatom egy mélyebb, tűzálló tálban, betakarom a krumplis zellerrel, és megszórom a cheddar sajttal. Sütőbe teszem, 180-as hőfokon sütöm 30-­35 percig, majd forrón tálalom.

Recept: Fazakas Hajnalka

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

18 − hat =

hirdetés