Panna cotta növényi zselésítővel, nyers gyümölcsszósszal

Könnyű desszert, amelyhez kiváló az állati eredetű lapzselatin helyett az agaragar növényi zselésítő. Gyorsfagyasztott gyümölcskeverékből, idényben pedig friss bogyós gyümölcsökből (málna, eper, áfonya, ribizli) készíthetünk szószt hozzá, hőkezelés nélkül.

Hozzávalók 4 kisebb pohárhoz

3 dl habtejszín

2 dl tej

méz ízlés szerint (3-5 ek)

1,5 tk agaragar 

mentalevél (díszítéshez)

kb. 30 dkg gyümölcskeverék

méz (ízlés szerint)

Elkészítés

A tejet melegítsük meg. Az agaragart külön kis edénykében kevés tejben keverjük csomómentesre (tejhabosítóval), majd öntsük a többi tejhez. Adjuk hozzá a habtejszínt és édesítsük ízlés szerint. 

Adagoljuk üvegpoharakba, a poharak háromnegyedét töltsük meg.

Pár szem gyümölcsöt tegyünk félre díszítéshez. A gyümölcskeveréket turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük, édesítsük és adagoljuk a tejszínes krémre. 

Fogyasztás előtt legalább egy órán át hűtsük, majd díszítsük gyümölcsökkel, gyümölcsdarabokkal és mentalevéllel.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

14 − 6 =

hirdetés