Panna cotta növényi zselésítővel, nyers gyümölcsszósszal
Könnyű desszert, amelyhez kiváló az állati eredetű lapzselatin helyett az agaragar növényi zselésítő. Gyorsfagyasztott gyümölcskeverékből, idényben pedig friss bogyós gyümölcsökből (málna, eper, áfonya, ribizli) készíthetünk szószt hozzá, hőkezelés nélkül.
Hozzávalók 4 kisebb pohárhoz
3 dl habtejszín
2 dl tej
méz ízlés szerint (3-5 ek)
1,5 tk agaragar
mentalevél (díszítéshez)
kb. 30 dkg gyümölcskeverék
méz (ízlés szerint)
Elkészítés
A tejet melegítsük meg. Az agaragart külön kis edénykében kevés tejben keverjük csomómentesre (tejhabosítóval), majd öntsük a többi tejhez. Adjuk hozzá a habtejszínt és édesítsük ízlés szerint.
Adagoljuk üvegpoharakba, a poharak háromnegyedét töltsük meg.
Pár szem gyümölcsöt tegyünk félre díszítéshez. A gyümölcskeveréket turmixgépben vagy botmixerrel pürésítsük, édesítsük és adagoljuk a tejszínes krémre.
Fogyasztás előtt legalább egy órán át hűtsük, majd díszítsük gyümölcsökkel, gyümölcsdarabokkal és mentalevéllel.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.