Mediterrán falatkák: paradicsomos bruschetta
A bruschetta (bruszketta) jellegzetes olasz előétel – pár perc alatt elkészíthető. Könnyű vacsoraként is fogyasztható, s ínycsiklandó vendégváró falatként is kínálhatjuk. Paradicsomos bruschetta, ahogy mi készítjük.
Hozzávalók 2 személyre
2 nagy lédús paradicsom felkockázva
pár szem koktélparadicsom (díszítéshez)
2 gerezd zúzott fokhagyma
3-4 friss bazsalikomlevél apróra vágva vagy teáskanálnyi mediterrán fűszersó vagy teáskanálnyi szárított bazsalikom, oregánó, só keveréke
őrölt feketebors (ízlés szerint)
olívaolaj
kb. 1/4 dl olívaolaj
pirítós
Elkészítés
A feltét friss bazsalikommal az igazi; a miénk mediterrán fűszersóval készült.
A zúzott fokhagymát az olívaolajban pirítsuk meg, majd adjuk hozzá az apróra kockázott paradicsomot és a fűszereket. Mérsékelt hőfokon fedő alatt pároljuk pár percig, figyeljünk arra, hogy a paradicsom ne főjön szét.
A paradicsomot héjastól felhasználhatjuk. Aki kényes a paradicsomhéjra, mielőtt felkockázná a paradicsomot, tegye forró vízbe pár másodpercig, a forrázástól könnyen leválik a héja.
Ha tartalmasabb ételt szeretnénk, a paradicsomos feltétet dúsíthatjuk jó minőségű tonhalkonzervvel, főtt tésztával kiadós egytálétel.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.