Parafadugók új szerepben

Használt parafadugókból különleges, egyedi lakberendezési tárgyak készíthetők. Persze a legtöbb parafa-kreatív sok parafadugót igényel, így még az aktív borfogyasztóknak is hosszú időbe telhet, mire összegyűjtik a kellő mennyiségű alapanyagot. Dugók újonnan is beszerezhetők, a normál méretű változatok darabja a legtöbb webshopban 15-20 forintba kerül. Mindenesetre érdemes gyűjtögetni is; használt parafadugókból különösen látványos tárgyakat lehet készíteni – ezek a dugók ugyanis a vörösborral való érintkezés révén a vörös különféle árnyalatában pompáznak.

Tipp vásárláshoz, ha mégsem szeretnétek dugókat gyűjtögetni. Sokféle dugó kapható – kreatív felhasználáshoz a préselt, úgynevezett agglomerált dugót ajánljuk. Ez a változat finomabb vagy durvább parafaőrleményből készül. Magasabb minőségű borok palackozásához nem a legideálisabb, de kreatív célokra kifejezetten jó, könnyű vágni, esztétikus, az őrlemény szép textúrát ad a dugónak.

Néhány ötletes parafa-kreatív

Fotók: Young House Love, Factory Direct Craft,  The Crafty Scientist, Dollar Store Crafts. Nyitókép: etsy | TheWoodenBee
hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

15 + 5 =

hirdetés