Parajos-­juhtúrós fusilli

Gyorsan elkészíthető ízletes, húsmentes tésztaétel, nem csak vegetáriánusoknak. 

Hozzávalók

450 g mélyhűtött parajkrém (idényben friss, forrázott paraj)

250 g juhtúró

300 g fusilli/penne tészta

1 kis doboz tejföl

100 ml tej

2 tojás

3 cikk fokhagyma

vaj/kevés olaj

100 g reszelt sajt (trappista)

bors

1 ek szójaszósz

Elkészítés

A parajkrémet kiolvasztom, jól lecsöpögtetem, majd a tejjel és a zúzott fokhagymával felteszem főni. Amikor felforrt, hozzákeverem a juhtúrót. A juhtúró sós, de ha szükséges, még sózom. Kifőzöm a tésztát lecsöpögtetem, majd összekeverem a parajos-­juhtúrós krémmel.

Egy nagyobb tűzálló tálat kivajazok, és elterítem benne a tésztát. A tojásokat elkeverem a tejföllel és a szójaszósszal, sózom, borsozom, majd ráöntöm a tésztára. Fakanállal kissé összekeverem. A tetejére sajtot reszelek, és közepes hőfokon sütöm, míg megolvad a tetején a sajt, és szép színe lesz.

Jó étvágyat!

Fazakas Hajnalka

Hajnalka Facebook oldala: Pöttyös lábas, fakanál >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

6 − 3 =

hirdetés