Parajos-juhtúrós fusilli
Gyorsan elkészíthető ízletes, húsmentes tésztaétel, nem csak vegetáriánusoknak.
Hozzávalók
450 g mélyhűtött parajkrém (idényben friss, forrázott paraj)
250 g juhtúró
300 g fusilli/penne tészta
1 kis doboz tejföl
100 ml tej
2 tojás
3 cikk fokhagyma
vaj/kevés olaj
100 g reszelt sajt (trappista)
só
bors
1 ek szójaszósz
Elkészítés
A parajkrémet kiolvasztom, jól lecsöpögtetem, majd a tejjel és a zúzott fokhagymával felteszem főni. Amikor felforrt, hozzákeverem a juhtúrót. A juhtúró sós, de ha szükséges, még sózom. Kifőzöm a tésztát lecsöpögtetem, majd összekeverem a parajos-juhtúrós krémmel.
Egy nagyobb tűzálló tálat kivajazok, és elterítem benne a tésztát. A tojásokat elkeverem a tejföllel és a szójaszósszal, sózom, borsozom, majd ráöntöm a tésztára. Fakanállal kissé összekeverem. A tetejére sajtot reszelek, és közepes hőfokon sütöm, míg megolvad a tetején a sajt, és szép színe lesz.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.