Parmezános keksz Nigella Lawson receptje nyomán
Nigella Lawson receptje nyomán készült. Az elkészítése egyszerű, nagyon finom, ajánljuk.
Hozzávalók 40 db 2-3 cm átmérőjű kekszhez
150 g liszt
75 g reszelt parmezán
100 g hideg vaj
1 tojássárgája
+ mák, szezámmag, lenmag
Elkészítés
A lisztet összekeverem a reszelt parmezánnal, majd elmorzsolom a vajjal, végül hozzáadom a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, amit két részre osztok.
A tésztából 2-3 vastag hengert sodrok, ezt megforgatom a mákban, vagy a szezámmagban, majd folpackba csomagolom, és legalább 2-3 órát, de akár egy éjszakát is pihentetem hűtőben.
A pihentetett tésztahengereket 5-6 mm széles karikákra szeletelem. A kekszeket sütőpapíros lemezre sorakoztatom és 180-as hőfokon 15-20 perc alatt pirosra sütöm! A kész kekszek nagyon puhák és omlósak, így csak akkor emelem át őket egy jól záródó dobozba, miután teljesen kihűltek.
Tipp
A kekszeket akár a buli előtt egy héttel is megsüthetjük, mivel nagyon sokáig elállnak. A tésztát nem szükséges sózni, mivel a parmezántól kellően sósak lesznek a kekszek.
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.