Parmezános keksz Nigella Lawson receptje nyomán

Nigella Lawson receptje nyomán készült. Az elkészítése egyszerű, nagyon finom, ajánljuk.

Hozzávalók 40 db 2-3 cm átmérőjű kekszhez

150 g liszt

75 g reszelt parmezán

100 g hideg vaj

1 tojássárgája

+ mák, szezámmag, lenmag

Elkészítés

A lisztet összekeverem a reszelt parmezánnal, majd elmorzsolom a vajjal, végül hozzáadom a tojássárgáját és gyors mozdulatokkal összegyúrom a tésztát, amit két részre osztok.

A tésztából 2-3 vastag hengert sodrok, ezt megforgatom a mákban, vagy a szezámmagban, majd folpackba csomagolom, és legalább 2-3 órát, de akár egy éjszakát is pihentetem hűtőben.

A pihentetett tésztahengereket 5-6 mm széles karikákra szeletelem. A kekszeket sütőpapíros lemezre sorakoztatom és 180-as hőfokon 15-20 perc alatt pirosra sütöm! A kész kekszek nagyon puhák és omlósak, így csak akkor emelem át őket egy jól záródó dobozba, miután teljesen kihűltek.

Tipp

A kekszeket akár a buli előtt egy héttel is megsüthetjük, mivel nagyon sokáig elállnak. A tésztát nem szükséges sózni, mivel a parmezántól kellően sósak lesznek a kekszek.

ildiKOKKI

Ildi KOKKI

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

19 − nyolc =

hirdetés