Pecséttel mintázott gyurmaékszer – készítési folyamattal

Süthető gyurmából egyedi kiegészítőket, ékszereket lehet készíteni, sokan tökélyre fejlesztették a technikát, szinte mindent meg tudnak formázni a színes gyurmából: miniatűr kávéscsészét, élethű mini sütiket, virágokat stb., melyek fülbevalóként, gyűrűként, medálként viselhetők. Aki még ismerkedik a technikával, egyszerűbb megoldásokkal kísérletezhet. A pecséttel mintázott gombok felfűzve nyakláncként, karkötőként viselhetők. 

Ezüst színű gyurmát használtunk az gombokhoz, de bármilyen színösszeállításban elkészíthető. Cernit glamour, csillámfényű süthető gyurmával dolgoztunk, kiváló minőségű, változatos színekben kapható; 130 fokon 10 – 15 perc alatt, sütőben kisüthető. A Your Hobby webáruházban kapható 56 g-os kiszerelésben >>

Így készült

A gyurma kb. harmadából egy centi vastag hengert sodortunk, majd késsel kb. 8 milliméter vastag darabokat vágtunk belőle. A gyurmadarabkákat a képen látható virágmintás pecsét segítségével lapítottuk ki. A gombok két szélét vastag tűvel lyukat fúrtunk – érdemes figyelembe venni, hogy a gombokat mire szeretnénk felfűzni, akkora lyukakat ejtsünk a gombokon, melyeken át tudjuk fűzni az anyagot. (Mi kávébarna viaszolt pamutzsinórra fűztük a gombokat.)

A mintázott, kilyukasztott gombokat 130-as hőfokon kb. negyed óráig tartsuk a sütőben.

Karkötőt készítettünk, szettet is: fülbevalóval (lógós vagy bedugós változatban is) és nyakláncot is készíthetünk hasonló módon (nyaklánchoz célszerű két pecsétet használni, a gyurma első-hátsó oldalát egyszerre mintázni, így nem lesz zavaró, ha a nyakláncon a gomb átfordul).

hirdetés 

hirdetés 

A glamour gyurmák különlegesen szép színekben készülnek, s mivel csillámfényűek, gyűrű- vagy medálalapra is készíthetünk egy-egy kedvenc színünkből rátétet.

Kapcsolódó összeállítások

Paripák szépítője – Viktória lovaknak készít lenyűgöző gyurmaékszereket

Gyurmaékszerek: mutatósak, vidámak, egyediek!

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

kettő + négy =

hirdetés