Petrezselyem pesto: pirítóshoz, tésztához, salátákhoz tökéletes
Egyszerű, nagyszerű, gyorsan elkészíthető. Igazi ínyencség, keverheted tésztához, kenheted pirítósra, salátákat is gazdagíthatsz vele.
Hozzávalók kisebb befőttes üveghez
3-4 csokor petrezselyem zöldje (kb. 25-30 dkg)
5 dkg darált dió
2 dl extra szűz olívaolaj
3-4 gerezd zúzott fokhagyma
5 dkg krémfehér sajt
késhegynyi őrölt fekete bors
Elkészítés
Az összetevőket tedd aprítógépbe, az olívaolajat egy-egy keverés között fokozatosan adagolva, és turmixold krémes állagúra.
Zárt üvegben, a hűtőben tárold.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.