Petrezselyem pesto: pirítóshoz, tésztához, salátákhoz tökéletes

Egyszerű, nagyszerű, gyorsan elkészíthető. Igazi ínyencség, keverheted tésztához, kenheted pirítósra, salátákat is gazdagíthatsz vele. 

Hozzávalók kisebb befőttes üveghez

3-4 csokor petrezselyem zöldje (kb. 25-30 dkg)

5 dkg darált dió

2 dl extra szűz olívaolaj

3-4 gerezd zúzott fokhagyma

5 dkg krémfehér sajt

késhegynyi őrölt fekete bors

Elkészítés

Az összetevőket tedd aprítógépbe, az olívaolajat egy-egy keverés között fokozatosan adagolva, és turmixold krémes állagúra. 

Zárt üvegben, a hűtőben tárold.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × 2 =

hirdetés