Piacok, hangulatok, London

Londonban van pár híres, hírhedt nagy piac, ahova mindenki próbál ellátogatni, ha megnézi a várost. Ezek a hét minden napján nyitva vannak. Sőt, éjszaka átalakul a környék szórakozóközponttá, lehet bulizni, táncolni.

De én nem csak ezeket a piacokat szeretem. A hétköznapokon, ha a belvárosban jársz ebédidőben, a sétálóutcák vagy a terek rögtönzött kifőzdékké alakulnak. Mindenféle konyhát megkóstolhatsz ilyenkor. Kedvesen el is mondják a szakácsok honnét származik az étel, amit felszolgálnak neked kartondobozokban. Magad válogathatod össze a pultról, hogy mit szeretnél hazavinni. Ezek az árusok, ahogy jöttek, úgy el is tűnnek, ahogy vége az ebédidőnek. Sok érdekességet kóstoltam már meg így. Bátran válassz a fogásaikból, ha arra jársz. Nem fogsz csalódni.

London Portobello utcai piaca nem csak a Sztárom a párom című film miatt vált híressé. Ettől még nem lengené be a környéket az a magával ragadó hangulat. Az utca tele egzotikus gyümölcsöket kínáló árusokkal, kifőzdékkel, apró ajándék- és könyvesboltokkal, kocsmákkal. Amikor leszállunk a Notting Hill Gate metró megállónál, nem kell mást tenni, csak követni az emberáradatot. Ha gyanúsan nagy teli szatyrokkal érkeznek a szembe jövők, akkor is tudhatjuk, hogy jó helyen járunk.

Miután megkóstoltuk a valamelyik szimpatikus árus ételeit, bátran vessük bele magunkat az antikváriumok csodavilágába. Nagyon szép tárgyakra bukkanhatunk egész jó áron! Minden év augusztusának utolsó hetében ezen a környéken rendezik meg a Notting Hill karnevált. Ilyenkor a karibi közösség színes, érdekes ruhákban táncolja végig a környéket. London apraja- nagyja is elmegy ezen a napon a városrészbe, hogy fotózzon, jókat egyen és nézze a mesés forgatagot.

De nem kell a karneválig várni, ha érdekes, színes helyre vágysz! Látogasd meg a piacot a hét bármely napján, és szép élményekkel térhetsz haza.

aliztisoczki_joÜdv Londonból, Aliz

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

2 + 13 =

hirdetés