Pihe-puha takaró pulcsiból

Vannak pulóverek, melyeket sajnálunk kidobni, mert szeretjük, ugyanakkor már nem vesszük fel. Akadnak olyanok is, melyek a mosás során úgy változtatták meg méretüket, hogy emiatt már nem tudjuk őket hordani. Időnként azonban ezektől a daraboktól nehéz szívvel válunk meg. Íme egy ötlet arra, hogyan használjuk fel őket úgy, hogy továbbra is a mi javunkat szolgálják: készítsünk belőlük pihe-puha takarót!

Kartonból vágjunk ki egy nagyobb (mondjuk 25×25 cm) és egy kisebb (12,5×12,5 cm) négyzetet – ezek lesznek a sablonok, amelyek a segítségével a pulóverekből kiszabjuk a négyzeteket.

 

A padlón egy nagyobb szabad területen vagy az ágyunkon állítsuk össze a kívánt mintát.

Ezt követően először a kisebb négyzeteket varrjuk össze nagyobb négyzetekké – előtte segítségként gombostűvel tűzzük össze, vagy ha úgy jobban szeretjük, férceljük egymáshoz őket. Végül négyesével varrjuk össze a nagyobb négyzeteket, míg a végére nem jutunk az összesnek.

 

A takaró sarkait egy tányér kontúrját használva vágjuk lekerekítettre. Egy vastagabb fonallal, zsákvarró tű segítségével pelenka- vagy cikk-cakk öltéssel készítsünk szegélyt takarónknak. Ezután nincs más teendőnk, mint élvezni munkánk eredményét.

 

Összeállította: Király-Dobos Beatrix | Ötlet és fotók: yellow suitcase studio

 

Ajánló

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × négy =

hirdetés