Poharas angyalkák. Egyszerűbb elkészíteni, mint hinnéd!

hirdetés

Szerencsére már léteznek lebomló, komposztálható PLA poharak is, melyek megszólalásig hasonlítanak környezetszennyező társaikra, így aki odahaza – vagy gyerekekkel csoportos foglalkozás keretében – az összeállításban bemutatott kreatív DIY-ötletet környezetbarát módon szeretné megvalósítani, az alapanyagot eszerint válogathatja meg hozzá. A poharas angyalkák fehér papírpohárból is elkészíthetők, ezek szolidabb fényt bocsátanak ki, LED teamécsessel megvilágítva, de a papír mutatósabb a műanyag vagy PLA poharaknál.

Szükséges anyagok

PLA vagy fehér papírpoharak

Fénymásoló papír

Olló

Stift ragasztó

Színezők: filctollak, színes ceruzák, vízfesték, zselés tollak stb.

LED teamécses

Így készül

MollyMoo nem adott letölthető sablont, de kézzel is könnyen megrajzolható az angyalkák ruhája. A poharat görgesd végig fektetve a papírlapon, közben ceruzával/filctollal jelöld az ívét. Vágd ki az így kapott sablont. A pohár felső harmadát hagyd szabadon, ide kerülnek a fejek.

A sablont színezd tetszőleges színűre tetszőleges eszközzel.

Hajtsd össze harmonikaszerűen.

A hajtások mentén vágj bele éles ollóval apró mintákat – kört, szívet stb. Az alsó részét – akár a felsőt is – az ollóval alakítsd hullámosra.

Dekoráld színes filctollal az így kapott, áttört mintájú ruhát.

Rajzold meg, színezd, vágd ki a szárnyakat és a fejeket.

Ragaszd fel a ruhákat, a fejeket, a szárnyakat a poharakra.

LED mécsessel megvilágítva így mutatnak

Ötlet innét >>

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés