Réteges pohárdesszert, sütni nem kell: csokis sajttorta brownie
Egy gyorsan, sütés nélkül elkészíthető látványos pohárdesszert, amely ízében a brownie-ra és a sajttortára emlékeztet. Érdemes kipróbálni!
Hozzávalók 4 pohárhoz
1 bögre finomra darált vagy összetört teljes kiőrlésű kakaós keksz (Győri édes)
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál barnacukor
1/4 bögre olvasztott vaj
Egy tálban alaposan keverjük össze az összetevőket, majd kis időre tegyük a hűtőbe.
A sajttorta réteghez
10 dkg tej- vagy étcsokoládé
1 doboz natúr krémsajt (Philadelphia)
2 dl tejszín
50 g porcukor
Tetejére
tejszínhab
csokireszelék vagy csokipasztilla
Elkészítés
Kézi habverővel verjük fel a krémsajtot a tejszínnel és a cukorral, majd a vízgőz felett megolvasztott csokoládét forgassuk bele. Nem muszáj elkeverni teljesen, így csíkos krémet kapunk, ami a pohárba adagolva szépen mutat.
A pohár alsó harmadába kerüljön a tésztaréteg, erre a kakaós krémsajt, a tetejét tejszínhabbal, csokireszelékkel vagy csokipasztillával díszíthetjük.
A www.sheknows.com receptjének egyszerűsített változata | Fotó: She Knows
Ajánló

Alapító-főszerkesztő
Több mint két évtizedet töltöttem az írott média világában, szinte minden klasszikus sajtóműfajban kipróbálhattam magam újságíróként, szerkesztőként. 2006-2012 között építészeti szakújságíróként, PR-szakemberként voltam aktív, szakmai kiadványok és rendezvények létrejöttében közreműködtem. Az eletszepitok.hu weboldalt 2013-ban hoztam létre.
2018-ban visszakanyarodtam eredeti hivatásomhoz; gyermekjóléti alapellátás keretében általános és középiskolásokkal foglalkozom, prevenciós, edukációs, pályaorientációt támogató foglalkozásokat tartok, érdeklődésem középpontjában az élménypedagógia, a szociális kompetenciafejlesztés és a készségfejlesztés áll. A Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Intézetben szereztem mesterdiplomát, okleveles szociális munkás, felsőfokú intézményi kommunikátor, újságíró és kiadványszerkesztő képesítésekkel rendelkezem.