Praktikus gondolatrendszerező: ingyen letölthető a YearCompass évrendező

Néhány napja találtam rá erre a praktikus, magyar nyelven is elérhető online gondolatrendszerezőre, évrendezőre. YearCompass néven érhető el az interneten, PDF formátumban letölthető vagy azonnal nyomtatható. Kitöltése segítséget nyújt abban, hogy értékeljük a 2014-es évet és megfogalmazhassuk 2015-re vonatkozó terveinket, céljainkat.

– Az évrendezés egy jó szokás. Segítségével tudatosíthatod magadban sikereidet, bánataidat, és rácsodálkozhatsz, mennyi minden történhet egy év alatt. A múltadból tanulva tervezheted meg a jövődet, hogy ne ess időről-időre ugyanazokba a csapdákba, és a kezedben tudhasd saját életed irányítását – olvasható a kiadvány bevezető szövegében.

A két részes kiadvány kitöltése 2014-re és 2015-re vonatkozóan egyaránt körülbelül egy-egy órát vesz igénybe.

I. Az elmúlt év

A 2014-es évre vonatkozó füzetben többek között összefoglalhatjuk a meghatározó történéseket a következő kategóriákban: család/magánélet, munka/egyetem, körülmények (lakás, tárgyak), pihenés/kikapcsolódás/alkotás, barátok/közösség/szolgálat, fizikai/testi, mentális/szellemi, érzelmi/spirituális, pénzügyi, bakancslista (ha sikerült elérni valamit, amire mindig is vágytunk).

6 mondat az előző évről

A legbölcsebb döntés, amelyet meghoztam…

A legnagyobb lecke, amelyet megtanultam…

A legnagyobb kockázat, amelyet vállaltam…

A legnagyobb meglepetés az előző évemben…

A legnagyobb szolgálat, amelyet végeztem…

A legnagyobb dolog, amelyet befejeztem…

A füzet I. részében válaszolhatunk továbbá 6 kérdésre a 2014-es évre vonatkozóan, felidézhetjük a legszebb pillanatokat, a három legnagyobb sikert, s a sikerhez vezető utat. Rögzíthetjük azt is, hogy milyen dolgok estek rosszul másoktól, s hogy sikerült-e megbocsátanunk. A füzet I. részében az elengedést gyakorolhatjuk: mit kell még kimondanunk ahhoz, hogy lezárhassuk a mögöttünk álló évet.

II. Előtted az év

A 2015-ös évre vonatkozó részben kijelölhetjük legfontosabb céljainkat, életterületekre bontva: család/magánélet, munka/egyetem, körülmények (lakás, tárgyak), pihenés/kikapcsolódás/alkotás, barátok/közösség/szolgálat, fizikai/testi, mentális/szellemi, érzelmi/spirituális, pénzügyi, bakancslista. A listát kinyomtatva mindig szem előtt tarthatjuk.

Az Előttem az év részben hónapról hónapra végiggondolhatjuk céljainkat, megtervezhetjük az évet.

Mágikus hármasok a 2015-ös évre

Ezt a három dolgot fogom magamban szeretni…

Ez a három dolog érett meg arra, hogy elengedjem…

Ezt a három dolgot szeretném a legjobban elérni…

Erre a három emberre tudok majd a nehéz pillanatokban támaszkodni…

Ezt a három újdonságot merem majd fölfedezni…

Erre a három dologra lesz erőm nemet mondani… (folytatás a füzetben)

6 mondat a 2015-ös évről

Ez lesz az év, amikor végre…

Ebben az évben akkor leszek a legbátrabb, amikor…

Erre az évre azt tanácsolom magamnak, hogy… (folytatás a füzetben)

A 2015-ös részben 30 napos kihívásokat is találunk, melyek közül választhatunk – természetesen saját 30 napos kihívásokat is megfogalmazhatunk!

 

A YearCompass yearcompass néven megtalálható a népszerű mobil eszközös alkalmazáson, az Instagramon. Ha fotót készítünk a füzetről, feltölthetjük, az alábbi hashtagek használatával: #eviranytu #yearcompass #mogottedazev #elottedazev #theyearahead #evrendezes #yearplanning

LETÖLTÉS >>

Készítették a Láthatatlan Kiadó munkatársai és a Láthatatlan Egyetem önkéntesei. Békéssy László, Freisinger Ádám, P. Tóth András, Szarvas Gábor, Vad László Ádám, Varga Emese, Vigh István

hirdetés 

hirdetés 

Évről évre interaktív napló | Kiadványismertető

Évről évre napló 2015

A kiadványismertető a képre kattintva érhető el

Személy szerint nagyon vártam, hogy kézbe vehessem a kiadványt, melyről néhány hete hallottam először. Egy újszerű naplóról van szó, melyet öt éven át vezethetünk. Gyakorlatilag ez azt jelenti, ha komolyan vesszük a naplóírást, 5 x 365 rövidke – három soros – bejegyzésünk, vagyis 1824 válaszunk kerül a naplóba. Minden naphoz egy kérdés tartozik, adott kérdésre kell választ adnunk öt egymást követő évben. Vezethetjük magunknak, de memoárt is írhatunk a gyermekünknek. Bárki is veszi majd kézbe a kitöltött naplót, izgalmas lesz visszaolvasni a lejegyzett gondolatokat, hiszen a vezetett kérdések révén öt év emléke, hangulata, élethelyzete rögzítődik benne.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

3 × négy =

hirdetés