Ékszerek a kertből: préselt virágok medálon, karperecen

A természetben, egészen pontosan a kertjében gyűjti ékszereihez a díszítőelemeket Renáta: préselt virágok felhasználásával készít egyedi medálokat, karpereceket, gyűrűket. Beavatja olvasóinkat a készítési folyamatba.

Régóta készítek ékszereket is, hol mozaik, hol fénykép felhasználásával, mostanában kertem kis virágait hasznosítom. Tavaly nyáron ismerkedtem meg a technikával, azóta szorgosan gyűjtögetem a virágokat.

Renáta kertje és ékszerei

Ékszerkészítéshez medálalapokat kreatív hobbi webáruházakban szerezhetünk be a legegyszerűbben. Sokféle alapból lehet válogatni; létezik egyszerűbb, romantikusabb csipkés szélű, kisebb, nagyobb – igény és tetszés szerint.

Ha megvan az ékszeralap, következhet a lepréselt virág kiválasztása! A növényt az adott medál méretéhez igazítom. Van, hogy az alapot akrilfestékkel színezem, hagyom teljesen megszáradni, majd csipesszel helyezem a medálba a virágocskát. Egy-egy pötty – vagyis nagyon kevés – hobbiragasztóval rögzítem.

Néha festés helyett préselt falevelet használok, így sokkal érdekesebb, strukturáltabb alapot kapok.

 

Türelem, „pöszmötölés”, figyelem és kitartás kell hozzá, mint minden alkotáshoz, de aki szívvel-lélekkel készíti, szerintem annak ez fel sem tűnik. Miután „megterveztem” az ékszert, műgyanta réteggel vonom be.

Több réteggel dolgozom; az egyes rétegek között 2-3 nap száradási időt hagyok. A végső, szilárd szépségét 2-3 hét múlva nyeri el az ékszer, ekkor kerül a láncra vagy a hasított bőrre.

A végeredmény garantáltan egyedi, megismételhetetlen, hisz nincs két egyformára préselt virág, vagy falevél. Mindegyik különálló kis alkotás, mellyel nemcsak magamnak, de barátaimnak és ismerőseimnek is örömet tudok szerezni, s persze a virág- és ékszerimádók is szívesen hordják a medálkáimat.

Renáta ékszerei

Szöveg, fotó: Molnárné Herbert Renáta 

Aki szeretné, az alábbi e-mail címen tudja felvenni a kapcsolatot Renátával: herbertrena@gmail.com

Ajánló

2in1: családfa és dekoráció | Tervezzünk saját falmatricát! Renáta segít

Kézzel festett egyedi kavicsékszerek

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × kettő =

hirdetés