Pszichofitness gyerekeknek, felnőtteknek. Hangoskönyv Bagdy Emőkétől, relaxációs, meditációs és imaginációs programokkal

Fáradtnak, hajszoltnak, kimerültnek, szomorúnak, idegesnek érzed magad? Szívesen tennél valamit közérzeted, testi-lelki egészséged javításáért? Szeretnél segíteni gyermekednek jobban koncentrálni, könnyebben tanulni, eredményesebben kezelni szorongását, indulatait és az őt érő stresszt? Figyelmedbe ajánljuk a Pszichofitness gyermekeknek c. kiadványt – Prof. Dr. Bagdy Emőke hangoskönyve relaxációs, meditációs és imaginációs programokat tartalmaz. A Kulcslyuk Kiadó gondozásában jelent meg.

A hangoskönyv szerkesztője klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, szupervizor, a pszichológiatudomány kandidátusa, 2010-től professor emerita. A lelki edzést szolgáló gyakorlatok gyűjteménye a gyermekek stresszkezelési és érzelmi intelligenciafejlesztési céljait szolgálja. Segítségükkel megalapozhatjuk és megerősíthetjük az egészséget óvó és az életet boldogító képességeket.

A hála, a köszönetmondás, a derűlátás és a jó cselekedetek gyakorlására, a lelki megküzdési képesség erősítésére, az örömképesség fejlesztésére valamint a megbocsátásra, a harag elengedésére irányuló lelki gyakorlatok mind a pozitív pszichológia „boldogságfokozó gyakorlataihoz” tartoznak.

A CD hallgatása nagycsoportos óvodáskortól javasolható tizennégy éves korig, de felnőttek is bátran alkalmazhatják a szubjektíve jólesőnek tapasztalt gyakorlatokat, melyekkel kedvező stresszkezelési és lelkierő edzési eredményeket érhetnek el. A felkínált gyakorlatcsoportok a gyermekek korosztályonkénti szükségleteihez igazodnak.

Óvodás gyermekek esetében a gyakorlatok hallgatásánál nélkülözhetetlen a szülő, nagyszülő, óvópedagógus jelenléte. A biztonságot adó együttesség, a közös élményhelyzet a program hatékonyságának fontos részét képezi.

– Ezt a lelki edzésprogramot tizennégy év feletti kamaszok, valamint felnőttek számára állítottam össze. A kínálatban szerepel a lelki egyensúly, harmónia és nyugalom, azaz a belső béke kialakítását programozó gyakorlat; egyszerű és gyors relaxációs tréning; egészséggondozó relaxáció; imaginációs gyakorlat, amelyhez a lehorgonyzás technikáját is hozzátanulhatjuk; élményalapú belső utazás; a hála, a köszönetmondás, a derűlátás, a boldogító jó cselekedetek gyakorlására, a lelki megküzdési képesség erősítésére, az örömképesség fejlesztésére és a megbocsátásra, a harag elengedésére, a személyes kapcsolati háló megerősítésére irányuló meditációs gyakorlatok – írja a Bagdy Emőke.

A hangoskönyv a Nyitott Akadémia weboldalán rendelhető meg >>

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizennyolc + tizenegy =

hirdetés