Rakott brokkoli

Kolbásszal és húsmentesen, gabonakolbászból is elkészíthető tartalmas egytálétel.

Hozzávalók (kb. 4 adag)

4-5 burgonya

1 fej brokkoli

pár szelet szárazkolbász – vegetáriánus változathoz pár szelet gabonakolbász (bioboltban kapható)

1 nagy doboz tejföl

só, bors

vaj a tál kikenéséhez

reszelt trappista sajt

 

Elkészítés

A burgonyát megmosom, héjában félig megfőzöm, majd meghámozom.

A brokkolit kisebb darabokra szedem, és megpárolom.

Kikeverem a tejfölt, sózom, borsozom.

Egy tűzálló tálat kivajazok, és kibélelem a szeletekre vágott krumplival. Erre szeletelem a gabonakolbászt, meglocsolom egy kevés tejföllel, megszórom reszelt trappista sajttal, majd beborítom a brokkolival. Ismét meglocsolom tejföllel, végül rászórom a maradék reszelt sajtot.

 

Légkeveréses sütőben kb. 150 fokon sütöm, míg szép színe lesz.

Recept, fotó: Fazakas Hajnalka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt + tizenegy =

hirdetés