Rakott brokkoli
Kolbásszal és húsmentesen, gabonakolbászból is elkészíthető tartalmas egytálétel.
Hozzávalók (kb. 4 adag)
4-5 burgonya
1 fej brokkoli
pár szelet szárazkolbász – vegetáriánus változathoz pár szelet gabonakolbász (bioboltban kapható)
1 nagy doboz tejföl
só, bors
vaj a tál kikenéséhez
reszelt trappista sajt
Elkészítés
A burgonyát megmosom, héjában félig megfőzöm, majd meghámozom.
A brokkolit kisebb darabokra szedem, és megpárolom.
Kikeverem a tejfölt, sózom, borsozom.
Egy tűzálló tálat kivajazok, és kibélelem a szeletekre vágott krumplival. Erre szeletelem a gabonakolbászt, meglocsolom egy kevés tejföllel, megszórom reszelt trappista sajttal, majd beborítom a brokkolival. Ismét meglocsolom tejföllel, végül rászórom a maradék reszelt sajtot.
Légkeveréses sütőben kb. 150 fokon sütöm, míg szép színe lesz.
Recept, fotó: Fazakas Hajnalka
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.