Rakott karfiol
Ez a húsmentes egytálétel ebédre és vacsorára is elkészíthető – hidegen is finom! Hajnalka receptje.
Hozzávalók kb. 4 adaghoz
4-5 krumpli
1 fej karfiol
300 g (füstölt) tofu
1 kis doboz tejföl
2 tojás
só, bors
vaj a tál kikenéséhez
reszelt trappista sajt
Elkészítés
A krumplit megmosom, héjában félig megfőzöm, majd meghámozom. A karfiolt kisebb darabokra szedem, és megpárolom.
A tofut villával összenyomom. A tojásokat felverem, sózom, borsozom, és kikeverem a tejföllel.
Egy tűzálló tálat kivajazok, és kibélelem a szeletekre vágott krumplival. Erre szórom az összenyomott tofut, majd beborítom a karfiollal. Leöntöm a tojásos tejföllel, végül rászórom a reszelt sajtot.
Légkeveréses sütőben kb. 150 fokon sütöm, míg szép színe lesz.
Tipp: ha túl sok a karfiol, villával összenyomom, sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával ízesítem, tejföllel vagy majonézzel dúsítom, végül apróra vágott petrezselyemzöldet keverek hozzá. Pirítós kenyérre kenve kínálom.
Recept: Fazakas Hajnalka
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.