Rakott karfiol

Ez a húsmentes egytálétel ebédre és vacsorára is elkészíthető – hidegen is finom! Hajnalka receptje.

Hozzávalók kb. 4 adaghoz

4-­5 krumpli

1 fej karfiol

300 g (füstölt) tofu

1 kis doboz tejföl

2 tojás

só, bors

vaj a tál kikenéséhez

reszelt trappista sajt

Elkészítés

A krumplit megmosom, héjában félig megfőzöm, majd meghámozom. A karfiolt kisebb darabokra szedem, és megpárolom.

A tofut villával összenyomom. A tojásokat felverem, sózom, borsozom, és kikeverem a tejföllel.

Egy tűzálló tálat kivajazok, és kibélelem a szeletekre vágott krumplival. Erre szórom az összenyomott tofut, majd beborítom a karfiollal. Leöntöm a tojásos tejföllel, végül rászórom a reszelt sajtot.

Légkeveréses sütőben kb. 150 fokon sütöm, míg szép színe lesz.

Tipp: ha túl sok a karfiol, villával összenyomom, sóval, borssal, apróra vágott fokhagymával ízesítem, tejföllel vagy majonézzel dúsítom, végül apróra vágott petrezselyemzöldet keverek hozzá. Pirítós kenyérre kenve kínálom.

Recept: Fazakas Hajnalka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

5 × kettő =

hirdetés