Rakott zsemle túrótöltelékkel

Tartalmas, ízletes házi sütemény, nem kell hozzá tésztát gyúrni.

Hozzávalók közepes, magas falú tepsihez

6 zsikkadt zsemle

6-7 dl tej

2 tojás

25 dkg túró

1 csomag vaníliás cukor / vagy 1 tk vanília kivonat

5-6 dkg cukor

csipetnyi só

1 citrom reszelt héja

1/3 bögre mazsola (elhagyható)

kevés vaj és zsemlemorzsa

Elkészítés

A zsemléket szeleteljük 1 centi vastagra.

Készítsük el a tölteléket: a túrót keverjük ki a vaníliás cukorral, két tojássárgájával, a maradék cukorral, a citromhéjjal. Adhatunk hozzá mazsolát is. A tojásfehérjét csipetnyi sóval verjük laza habbá, majd keverjük a túróhoz.

A tejet forraljuk fel 3 evőkanál cukorral és hagyjuk langyosra hűlni.

A zsemleszeleteket 2-3 darabonként áztassuk pár másodpercig a langyos tejben (figyeljünk arra, hogy ne ázzon szét a zsemle!), majd kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe sorakoztassuk sűrűn egymás mellé úgy, hogy a szeletek kissé egymásra érjenek.

Simítsuk rá a túrótölteléket, majd a túrót is fedjük be tejbe áztatott zsemleszeletekkel.

Előmelegített sütőben süssük, kb. 45 percig alul-felül sütési módban, míg szépen megpirul. Tetejét szórjuk meg porcukorral.

 

 

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló recept

Barackos-túrós szelet

Barackos-túrós szelet

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenöt − 11 =

hirdetés