Rakott zsemle túrótöltelékkel

hirdetés

hirdetés

Tartalmas, ízletes házi sütemény, nem kell hozzá tésztát gyúrni.

Hozzávalók közepes, magas falú tepsihez

6 zsikkadt zsemle

6-7 dl tej

2 tojás

25 dkg túró

1 csomag vaníliás cukor / vagy 1 tk vanília kivonat

5-6 dkg cukor

csipetnyi só

1 citrom reszelt héja

1/3 bögre mazsola (elhagyható)

kevés vaj és zsemlemorzsa

Elkészítés

A zsemléket szeleteljük 1 centi vastagra.

Készítsük el a tölteléket: a túrót keverjük ki a vaníliás cukorral, két tojássárgájával, a maradék cukorral, a citromhéjjal. Adhatunk hozzá mazsolát is. A tojásfehérjét csipetnyi sóval verjük laza habbá, majd keverjük a túróhoz.

A tejet forraljuk fel 3 evőkanál cukorral és hagyjuk langyosra hűlni.

A zsemleszeleteket 2-3 darabonként áztassuk pár másodpercig a langyos tejben (figyeljünk arra, hogy ne ázzon szét a zsemle!), majd kivajazott, zsemlemorzsával meghintett tepsibe sorakoztassuk sűrűn egymás mellé úgy, hogy a szeletek kissé egymásra érjenek.

Simítsuk rá a túrótölteléket, majd a túrót is fedjük be tejbe áztatott zsemleszeletekkel.

Előmelegített sütőben süssük, kb. 45 percig alul-felül sütési módban, míg szépen megpirul. Tetejét szórjuk meg porcukorral.

 

 

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló recept

Barackos-túrós szelet
Barackos-túrós szelet

 

hirdetés

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás