Reform répatorta. Zabpehellyel, mézzel, minimális liszttel és cukorral

Reform répatorta, melynek szinte minden összetevője értékes tápanyag- és vitaminforrás. Minimális lisztet és hozzáadott cukrot tartalmaz, a vajat hidegen sajtolt dióolajjal helyettesítettük.

Hozzávalók

16 cm átmérőjű szilikonos papír tortaformához

1 nagy alma meghámozva lereszelve

2 közepes megtisztított sárgarépa finomra reszelve

fél hüvelykujjnyi megtisztított gyömbér finomra reszelve

pár csepp citromlé

2 egész tojás 

1 dl aprószemű zabpehely

2 dl liszt (finom és rétesliszt keveréke)

1 mk sütőpor

4-5 ek méz

1 tasak vaníliás cukor

1 mk őrölt fahéj

maréknyi durvára vágott dió

1 dl hidegen sajtolt dióolaj/szőlőolaj (vagy 10 dkg olvasztott vaj – napraforgó étolajjal is kipróbálható)

Tetejére 

1 Philadelphia krémsajt kb. 1 ek porcukorral simára keverve

szilikon tortaforma (nem kell vajazni, lisztezni)

Elkészítés

A lisztet, a zabpehellyel és a sütőporral keverd össze.

Egy másik tálban keverd össze a lereszelt répát, gyömbért, almát, szórd meg őrölt fahéjjal.

Az egész tojásokat keverd habosra a mézzel és a vaníliás cukorral, az olajjal, majd lassan keverd hozzá a lisztes és az almás-répás keveréket, majd add hozzá a diót.

A masszát öntsd a tortaformába, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe átsült-e.

Ha kihűlt, a széleket meglazítva borítsd ki a sütőformából, és kend rá az édes krémsajtot. (A teteje sütés közben kissé megrepedezhet – az alja nézzen felfelé.)

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

öt × egy =

hirdetés