Reform répatorta. Zabpehellyel, mézzel, minimális liszttel és cukorral

hirdetés

Reform répatorta, melynek szinte minden összetevője értékes tápanyag- és vitaminforrás. Minimális lisztet és hozzáadott cukrot tartalmaz, a vajat hidegen sajtolt dióolajjal helyettesítettük.

Hozzávalók

16 cm átmérőjű szilikonos papír tortaformához

1 nagy alma meghámozva lereszelve

2 közepes megtisztított sárgarépa finomra reszelve

fél hüvelykujjnyi megtisztított gyömbér finomra reszelve

pár csepp citromlé

2 egész tojás 

1 dl aprószemű zabpehely

2 dl liszt (finom és rétesliszt keveréke)

1 mk sütőpor

4-5 ek méz

1 tasak vaníliás cukor

1 mk őrölt fahéj

maréknyi durvára vágott dió

1 dl hidegen sajtolt dióolaj/szőlőolaj (vagy 10 dkg olvasztott vaj – napraforgó étolajjal is kipróbálható)

Tetejére 

1 Philadelphia krémsajt kb. 1 ek porcukorral simára keverve

szilikon tortaforma (nem kell vajazni, lisztezni)

Elkészítés

A lisztet, a zabpehellyel és a sütőporral keverd össze.

Egy másik tálban keverd össze a lereszelt répát, gyömbért, almát, szórd meg őrölt fahéjjal.

Az egész tojásokat keverd habosra a mézzel és a vaníliás cukorral, az olajjal, majd lassan keverd hozzá a lisztes és az almás-répás keveréket, majd add hozzá a diót.

A masszát öntsd a tortaformába, majd előmelegített sütőben 180-as hőfokon süsd 40-45 percig. Tűpróbával ellenőrizd, hogy a közepe átsült-e.

Ha kihűlt, a széleket meglazítva borítsd ki a sütőformából, és kend rá az édes krémsajtot. (A teteje sütés közben kissé megrepedezhet – az alja nézzen felfelé.)

Sajtkrémes répatorta

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás