Régi idők finomságai receptverseny: csokoládés pite teához

A sütit dédnagymamám receptje alapján készítettem, apró változtatásokkal.

Hozzávalók

A tésztához

3 tojássárgája

160 g (nád)cukor

160 g sütőmargarin

220 g liszt

A tetejére

4 tojás fehérje

160 g (nád)cukor

200 g étcsokoládé

hirdetés 

hirdetés 

Elkészítés

A tojások sárgáját kikavarom a cukorral, hozzákeverem a lágy margarint és a lisztet, majd kikent, lisztezett tepsibe öntöm.

Kemény habbá verem a tojásfehérjét a cukorral, hozzákeverem a reszelt (vagy apróra vágott) étcsokit, és elsimítom a tésztán.

Légkeveréses sütőben, 175 fokon, 25 percig sütöm. Hagyom, hogy kihűljön, csak utána vágom fel.

Jó étvágyat!

 

Fazakas Hajnalka

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

hét + 5 =

hirdetés