Régi idők finomságai receptverseny: csokoládés pite teához
A sütit dédnagymamám receptje alapján készítettem, apró változtatásokkal.
Hozzávalók
A tésztához
3 tojássárgája
160 g (nád)cukor
160 g sütőmargarin
220 g liszt
A tetejére
4 tojás fehérje
160 g (nád)cukor
200 g étcsokoládé
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Elkészítés
A tojások sárgáját kikavarom a cukorral, hozzákeverem a lágy margarint és a lisztet, majd kikent, lisztezett tepsibe öntöm.
Kemény habbá verem a tojásfehérjét a cukorral, hozzákeverem a reszelt (vagy apróra vágott) étcsokit, és elsimítom a tésztán.
Légkeveréses sütőben, 175 fokon, 25 percig sütöm. Hagyom, hogy kihűljön, csak utána vágom fel.
Jó étvágyat!
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.