Reszelt almás palacsinta
A hagyományos palacsintatésztát reszelt almával is dúsíthatjuk.
Hozzávalók kb. 12 palacsintához
200 g búzaliszt
200 g rizsliszt (vagy zabpehelyliszt)
2 tojás
1 nagyobb alma hámozva, lereszelve
400 ml tej
szóda vagy ásványvíz
2 ek cukor (nyírfacukor, Xilit stb.)
1 csomag vaníliás cukor
1 tk fahéj
csipet só
csipet szódabikarbóna
2 ek olaj
Elkészítés
A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük. Beleütjük a tojásokat, és vigyázva, hogy ne legyen csomós, hozzákeverjük a reszelt almát, a tejet, majd annyi ásványvizet, hogy a palacsintatésztánál kicsivel sűrűbb tésztát kapjunk. Legvégén belekeverjük az olajat is.
Forró serpenyőbe merőkanálnyi tésztát öntünk, egyenletesen eloszlatjuk, és mindkét oldalát megsütjük. Fahéjas cukorral vagy lekvárral töltve ajánljuk.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.