Reszelt almás palacsinta
A hagyományos palacsintatésztát reszelt almával is dúsíthatjuk.
Hozzávalók kb. 12 palacsintához
200 g búzaliszt
200 g rizsliszt (vagy zabpehelyliszt)
2 tojás
1 nagyobb alma hámozva, lereszelve
400 ml tej
szóda vagy ásványvíz
2 ek cukor (nyírfacukor, Xilit stb.)
1 csomag vaníliás cukor
1 tk fahéj
csipet só
csipet szódabikarbóna
2 ek olaj
Elkészítés
A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük. Beleütjük a tojásokat, és vigyázva, hogy ne legyen csomós, hozzákeverjük a reszelt almát, a tejet, majd annyi ásványvizet, hogy a palacsintatésztánál kicsivel sűrűbb tésztát kapjunk. Legvégén belekeverjük az olajat is.
Forró serpenyőbe merőkanálnyi tésztát öntünk, egyenletesen eloszlatjuk, és mindkét oldalát megsütjük. Fahéjas cukorral vagy lekvárral töltve ajánljuk.
Gondolatok, élmények életigenlőknek
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Több százezren olvasnak havonta. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.
Ide írhatod a véleményed!
Want to join the discussion?Feel free to contribute!