Reszelt almás palacsinta

A hagyományos palacsintatésztát reszelt almával is dúsíthatjuk.

Hozzávalók kb. 12 palacsintához

200 g búzaliszt

200 g rizsliszt (vagy zabpehelyliszt)

2 tojás

1 nagyobb alma hámozva, lereszelve

400 ml tej

szóda­ vagy ásványvíz

2 ek cukor (nyírfacukor, Xilit stb.)

1 csomag vaníliás cukor

1 tk fahéj

csipet só

csipet szódabikarbóna

2 ek olaj

reszelt_almas_palacsinta_1

reszelt_almas_palacsinta_2

Elkészítés

A száraz anyagokat egy tálban összekeverjük. Beleütjük a tojásokat, és vigyázva, hogy ne legyen csomós, hozzákeverjük a reszelt almát, a tejet, majd annyi ásványvizet, hogy a palacsintatésztánál kicsivel sűrűbb tésztát kapjunk. Legvégén belekeverjük az olajat is.

reszelt_almas_palacsinta_3ny

Forró serpenyőbe merőkanálnyi tésztát öntünk, egyenletesen eloszlatjuk, és mindkét oldalát megsütjük. Fahéjas cukorral vagy lekvárral töltve ajánljuk.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

tizenkettő − 2 =

hirdetés