Réteges meggyes pite
Egyszerűen elkészíthető sütemény, könnyed, levegős tésztával.
Hozzávalók
150 gr finomliszt
50 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt (opcionális)
1/2 csomag sütőpor
csipetnyi só
100 g vaníliás cukor (50 g a tojássárgájához + 50 g a fehérjéhez)
200 g puha vaj
4 tojás
1 kezeletlen citrom héja
700 g meggy
Elkészítés
A meggyet magozzuk ki.
Egy 24 centi átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, szórjuk meg liszttel.
A sütőt melegítsük elő 170-es hőfokon.
A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a citromhéjat, a vajat és habosítsuk tovább.
A fehérjét verjük kemény habbá a vaníliás cukorral.
A kikevert tojássárgákhoz adjuk a tojáshabot.
A lisztben keverjük el a sütőport, majd adagoljuk a tojásos masszához.
A tészta felét öntsük a tortaformába, szórjuk meg a meggy felével, erre öntsük a maradék tésztát, végül szórjuk rá a maradék meggyet.
Előmelegített sütőben süssük, 170-180-as hőfokon, 10 perc után mérsékeljük a hőt 150-re. Sütési idő kb. 40 perc.
Recept, fotók: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan >>
hirdetés ▼
hirdetés ▲
Hasonló receptek
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.