Réteges meggyes pite

Egyszerűen elkészíthető sütemény, könnyed, levegős tésztával.

Hozzávalók

150 gr finomliszt

50 gr teljes kiőrlésű tönkölyliszt (opcionális)

1/2 csomag sütőpor

csipetnyi só

100 g vaníliás cukor (50 g a tojássárgájához + 50 g a fehérjéhez)

200 g puha vaj

4 tojás

meggyespite11 kezeletlen citrom héja

700 g meggy

Elkészítés

A meggyet magozzuk ki.

Egy 24 centi átmérőjű tortaformát vajazzunk ki, szórjuk meg liszttel.

A sütőt  melegítsük elő 170-es hőfokon.

A tojások sárgáját keverjük habosra a cukorral, adjuk hozzá a citromhéjat, a vajat és habosítsuk tovább.

A fehérjét verjük kemény habbá a vaníliás cukorral.

A kikevert tojássárgákhoz adjuk a tojáshabot.

A lisztben keverjük el a sütőport, majd adagoljuk a tojásos masszához.

A tészta felét öntsük a tortaformába, szórjuk meg a meggy felével, erre öntsük a maradék tésztát, végül szórjuk rá a maradék meggyet.

Előmelegített sütőben süssük, 170-180-as hőfokon, 10 perc után mérsékeljük a hőt 150-re. Sütési idő kb. 40 perc.

Recept, fotók: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan >>

hirdetés 

hirdetés 

Hasonló receptek

Rusztikus francia pite: omlós meggyes galette

Rusztikus francia pite: omlós meggyes galette

Zabpelyhes-meggyes borzaska

Zabpelyhes-meggyes borzaska

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

nyolc + 4 =

hirdetés