Réteshez tökéletes: cseresznyés, meggyes töltelék, ahogy mi készítjük
Friss cseresznyéből vagy meggyből tökéletes a rétestöltelék. Mirelitből is készíthető, de érdemes kihasználni a szezont.
Hozzávalók
Egy rúd réteshez
kb. 35 dkg magozott cseresznye vagy magozott meggy
1 tk őrölt fahéj
10 dkg cukor (vagy ennek megfelelő alternatív édesítő)
1 púpozott ek vaníliás pudingpor
2-3 evőkanálnyi kekszmorzsa vagy zsemlemorzsa
Elkészítés
A magozott gyümölcsöt a cukorral és a fahéjjal elkeverve lassú tűzön összeforraljuk. A levéből kiszedünk 2-3 evőkanálnyit, amiben elkeverjük csomómentesre a pudingport. Ezt hozzákeverjük a gyümölcshöz és 1-2 percig forraljuk, majd hagyjuk hűlni.
A tejföllel vékonyan megkent réteslapokra szórjunk kevés kekszmorzsát vagy zsemlemorzsát, a réteslap egyik szélére 4-5 centi szélességben halmozzuk a tölteléket a levével együtt, majd óvatosan feltekerjük.
A rétest megkenjük tejföllel, és 170-es hőfokon – a sütőt légkeveréses funkcióra állítva – aranybarnára sütjük.
Hagyjuk kihűlni, ezután szépen szeletelhető.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.