Réteshez tökéletes: cseresznyés, meggyes töltelék, ahogy mi készítjük

Friss cseresznyéből vagy meggyből tökéletes a rétestöltelék. Mirelitből is készíthető, de érdemes kihasználni a szezont.

Hozzávalók

Egy rúd réteshez

kb. 35 dkg magozott cseresznye vagy magozott meggy

1 tk őrölt fahéj

10 dkg cukor (vagy ennek megfelelő alternatív édesítő)

1 púpozott ek vaníliás pudingpor

2-3 evőkanálnyi kekszmorzsa vagy zsemlemorzsa

Elkészítés

A magozott gyümölcsöt a cukorral és a fahéjjal elkeverve lassú tűzön összeforraljuk. A levéből kiszedünk 2-3 evőkanálnyit, amiben elkeverjük csomómentesre a pudingport. Ezt hozzákeverjük a gyümölcshöz és 1-2 percig forraljuk, majd hagyjuk hűlni. 

A tejföllel vékonyan megkent réteslapokra szórjunk kevés kekszmorzsát vagy zsemlemorzsát, a réteslap egyik szélére 4-5 centi szélességben halmozzuk a tölteléket a levével együtt, majd óvatosan feltekerjük. 

A rétest megkenjük tejföllel, és 170-es hőfokon – a sütőt légkeveréses funkcióra állítva – aranybarnára sütjük.

Hagyjuk kihűlni, ezután szépen szeletelhető.

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × kettő =

hirdetés