Ribizlis kevert szelet

Egyszerűen összeállítható kevert süti, sok-sok ribizlivel. Nem szabad a gyümölcsöt kispórolni belőle. Meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal, áfonyával is elkészíthető.

Hozzávalók 30×30 centis tepsihez

4 tojás

15-20 dkg cukor vagy édesítő

1,5 dl étolaj

1,5 dl tejföl

30 dkg liszt

1 csomag sütőpor

1 csipet só

1 tálka ribizli (20 dkg)

porcukor a szóráshoz

Elkészítés

A tojásokat keverd űrű, habos-krémes állagúra, majd add hozzá az olajat, a tejfölt, és keverd alaposan össze. A sütőport és a sót vegyítsd el a liszttel, majd add a masszához. Végül keverd bele a ribizli 2/3 részét.

Egy 30 x 30-as tepsit – lehet nagyobb is, de ebben szép magas lesz a sütemény – bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát. A tetejére szórd a maradék ribizlit.

175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd aranybarnára. Sütési idő: 30-35 perc.

A kész sütit szórd meg porcukorral, majd szeleteld fel.

Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

10 − kilenc =

hirdetés