Ribizlis kevert szelet
Egyszerűen összeállítható kevert süti, sok-sok ribizlivel. Nem szabad a gyümölcsöt kispórolni belőle. Meggyel, cseresznyével, sárgabarackkal, áfonyával is elkészíthető.
Hozzávalók 30×30 centis tepsihez
4 tojás
15-20 dkg cukor vagy édesítő
1,5 dl étolaj
1,5 dl tejföl
30 dkg liszt
1 csomag sütőpor
1 csipet só
1 tálka ribizli (20 dkg)
porcukor a szóráshoz
Elkészítés
A tojásokat keverd űrű, habos-krémes állagúra, majd add hozzá az olajat, a tejfölt, és keverd alaposan össze. A sütőport és a sót vegyítsd el a liszttel, majd add a masszához. Végül keverd bele a ribizli 2/3 részét.
Egy 30 x 30-as tepsit – lehet nagyobb is, de ebben szép magas lesz a sütemény – bélelj ki sütőpapírral, majd öntsd bele a masszát. A tetejére szórd a maradék ribizlit.
175 fokra előmelegített légkeveréses sütőben süsd aranybarnára. Sütési idő: 30-35 perc.
A kész sütit szórd meg porcukorral, majd szeleteld fel.
Recept, fotó: B. Csánk Györgyi Csak mert szeretem kreatív gasztroblog >>
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.