Sajtkrémes répatortatekercs. Árvai Erika receptje
Árvai Erika küldte nekünk a receptet. Erikát sokan ismerhetik, tehetséges cukrász, különlegesen finom, csodaszép tortákat, süteményeket készít. A krémsajttal töltött répatortatekercs napokig tárolható hűvös helyen, nem szárad ki. Érdemes elkészíteni, különleges alkalomra vagy csak úgy. Mutatós és nagyon finom sütemény.
Hozzávalók
26×38 cm tepsihez
Tésztához
115 g sima liszt átszitálva
1/2 teáskanál (tk) sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1/2 tk fahéj
1/2 tk gyömbér
1/4 tk szerecsendió
1/4 tk só
3 L méretű tojás
123 g cukor
60 g barna cukor
vanília
2 nagy bögre lereszelt répa
kb. 5-10 dkg pirított dió (elmaradhat)
Töltelékhez
220 g szobahőmérsékletű Philadelphia krémsajt
115 g porcukor
85 g szobahőmérsékletű tea vaj
Elkészítés
A sütőt melegítsd elő 175 fokra!
Egy tálban keverd össze a lisztet, a sütőport, a fűszereket, a szódabikarbónát.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat a cukrokkal, add hozzá a vaníliát, majd apránként a lisztes keveréket.
A végén keverd hozzá a répát és a diót.
Öntsd a masszát sütőpapírral bélelt peremes tepsibe, és süsd 10-12 percig.
Egy konyharuhát hints meg porcukorral, majd a még meleg répás piskótát óvatosan borítsd a konyharuhára, majd húzd le róla a sütőpapírt. Még melegen óvatosan tekerd fel, és így hagyd kihűlni.
Következhet a krém! Keverd össze a krémsajtot az átszitált porcukorral, majd add hozzá a teavajat és adhatsz hozzá kevés vaníliát.
A kihűlt tésztát hajtogasd szét óvatosan, kend rá a krémet, annyit, hogy a tetejére is maradjon, majd tekerd fel.
Borítsd be frissen tartó fóliával és tedd a hűtőbe legalább egy órára.
Hűtés után vedd le a fóliát és kend a tésztára a maradék sajtkrémet és szórd meg pirított dióval.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.