Sajtmártásban sült csirkemell szeletek curry-s jázmin rizzsel
Ízletes, laktató, gyorsan összeállítható.
Hozzávalók 4 személyre
1 egész csirkemellfilé vékony szeletekre vágva, kikloffolva
só (fűszersót is használhatunk, karakteresebb ízt ad a húsnak)
Mártáshoz
2 dl főzőtejszín (10%-ost használtunk a sajtok miatt)
1 dl tej
2 dkg olvasztott vaj + vaj az edény kikenéséhez
20 dkg reszelt sajt (trappista, eidami, ementáli, füstölt – lehet vegyesen)
2-3 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál rizsliszt sűrítéshez (étkezési keményítőt is használhatunk, a rizsliszt szerintünk jobb)
kb. 1,5 ek házilagos fűszerkeverék. Mindenből egy kevés, bátran kísérletezhetünk vele. Összetevők: só, bors, szerecsendió, kevés őrölt kömény, csipetnyi kurkuma, fűszerpaprika, szárított petrezselyemlevél, lestyán, esetleg koriander
Elkészítés
A reszelt sajt(ok) nagyjából felét szórjuk egy jól kivajazott tűzálló tálba, erre fektessük a sózott (esetleg fűszerezett) csirkemell szeleteket.
A főzőtejszínt és a tejet hidegen keverjük össze, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, a maradék reszelt sajtot, a rizslisztet és a fűszereket. A mártást öntsük a csirkemellre.
Előmelegített sütőben, 170-es hőfokon süssük kb. 30 percig, míg a sajt aranybarna nem lesz.
Curry-s jázminrizst ajánlunk hozzá köretnek.
2011-ben kezdődött a történetem. Online magazinként 2013 óta létezem. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.