Sajtmártásban sült csirkemell szeletek curry-s jázmin rizzsel

Ízletes, laktató, gyorsan összeállítható.

Hozzávalók 4 személyre

1 egész csirkemellfilé vékony szeletekre vágva

só (fűszersót is használhatunk, karakteresebb ízt ad a húsnak)

Mártáshoz

2 dl főzőtejszín (10%-ost használtunk a sajtok miatt)

1 dl tej

2 dkg olvasztott vaj

20 dkg reszelt sajt (trappista, eidami, ementáli, füstölt – lehet vegyesen)

2-3 gerezd zúzott fokhagyma

2 evőkanál rizsliszt sűrítéshez (étkezési keményítőt is használhatunk, a rizsliszt szerintünk jobb)

kb. 1,5 ek házilagos fűszerkeverék. Mindenből egy kevés, bátran kísérletezhetünk vele. Összetevők: só, bors, szerecsendió, kevés őrölt kömény, csipetnyi kurkuma, fűszerpaprika, szárított petrezselyemlevél, lestyán, esetleg koriander

Elkészítés

A reszelt sajt(ok) nagyjából felét szórjuk egy tűzálló tálba, erre fektessük a sózott (esetleg fűszerezett) csirkemell szeleteket.

csirkemell_sajtos_1

csirkemell_sajtos_2

csirkemell_sajtos_3

A főzőtejszínt és a tejet hidegen keverjük össze, adjuk hozzá a felolvasztott vajat, a maradék reszelt sajtot, a rizslisztet és a fűszereket. A mártást öntsük a csirkemellre.

Előmelegített sütőben, 180-as hőfokon süssük kb. 30 percig, míg a sajt aranybarna nem lesz.

csirkemell_sajtos_4ny

Curry-s jázminrizst ajánlunk hozzá köretnek.

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

négy × négy =

hirdetés