Sajtos-fokhagymás omlós keksz
Leves feltétként is fogyaszthatjuk, néhány hozzávalóból készül, percek alatt összeállítható és pihentetés nélkül süthető.
Hozzávalók kb. 40 darabhoz
300 dkg liszt
20 dkg hideg, felkockázott vaj
15 dkg reszelt sajt
só
1-2 gerezd zúzott fokhagyma
fűszerek (rozmaring, kakukkfű, szurokfű, zsálya, chili – kísérletezhetünk a fűszerezéssel)
Elkészítés
A hozzávalókat tegyük aprítógépbe és daráljuk össze. Kézzel is összegyúrhatjuk. A tésztát formáljuk kb. 6-7 centi átmérőjű hengerré, majd vágjunk belőle fél centis szeleteket.
Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva 175-ös hőfokon süssük kb. 20 percig. (Ha előmelegített sütőben sütjük, 10-12 perc a sütési idő.)
Recept: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan
2011-ben kezdődött a történetem a Facebookon. Online magazinként 2013 óta létezem. Független vagyok. Igyekszem kreatívan, tartalmi és stílusbeli következetességgel élni az alkotói szabadságommal.