Sajtos-fokhagymás omlós keksz

hirdetés

Leves feltétként is fogyaszthatjuk, néhány hozzávalóból készül, percek alatt összeállítható és pihentetés nélkül süthető.

Hozzávalók kb. 40 darabhoz

300 dkg liszt

20 dkg hideg, felkockázott vaj

15 dkg reszelt sajt

1-2 gerezd zúzott fokhagyma

fűszerek (rozmaring, kakukkfű, szurokfű, zsálya, chili – kísérletezhetünk a fűszerezéssel)

Elkészítés

A hozzávalókat tegyük aprítógépbe és daráljuk össze. Kézzel is összegyúrhatjuk. A tésztát formáljuk kb. 6-7 centi átmérőjű hengerré, majd vágjunk belőle fél centis szeleteket.

Sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatva 175-ös hőfokon süssük kb. 20 percig. (Ha előmelegített sütőben sütjük, 10-12 perc a sütési idő.)

Recept: Molnár Ágnes Szeretetrehangoltan

hirdetés 

hirdetés 

Receptajánló

Sajtos tallér gofrisütőben sütve
Sajtos tallér gofrisütőben sütve
Gyors éhségűző: fokhagymás sajtos melegszendvics
Gyors éhségűző: fokhagymás sajtos melegszendvics

 

hirdetés

Szépítők Magazin

Életszépítők néven kezdődött a történetem 2012-ben. Magazinként 2013 óta olvashatsz. Független, önerőből fenntartott magazin vagyok a weboldalak rengetegében. Ha mondanivalód van vagy szeretnél bemutatkozni nálam saját alkotással, írj az info@szepitokmagazin.hu e-mail címre!

A www.eletszepitok.hu weboldal bárminemű tartalma a
Creative Commons Nevezd meg! – Ne add el! – Így add tovább! 2.5 Magyarország Licenc feltételeinek megfelelően használható fel.
Még nincs hozzászólás

Válaszolj!

Az e-mail cím nem lesz nyilvános.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

hirdetés

hirdetés

Ez a weboldal sütiket használ. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a sütik használatát, vagy zárja be az oldalt. További információ

A süti beállítások ennél a honlapnál engedélyezett a legjobb felhasználói élmény érdekében. Amennyiben a beállítás változtatása nélkül kerül sor a honlap használatára, vagy az "Elfogadás" gombra történik kattintás, azzal a felhasználó elfogadja a sütik használatát.

Bezárás