Sakk szelet

Első ránézésre úgy tűnhet, hogy a sakk szeletet bonyolult elkészíteni, de a látszat csal! Ezt a finomságot azoknak a háziasszonyoknak ajánlom, akik mutatós, mégis egy egyszerű, olcsó és gyorsan elkészíthető finomsággal szeretnének előrukkolni.

Hozzávalók

20 x 30 centis tepsihez

20 dkg porcukor

20 dkg vaj

4 tojás

20 dkg liszt

3 ek kakaópor

1 csipet sütőpor

1 csipet só

1 tk vanília kivonat

6-8 ek baracklekvár

10 dkg étcsoki + 1-2 ek olaj

Elkészítés

A puha vajat habosítsuk a porcukorral, majd egyesével keverjük el benne a tojásokat, a sót és a vanília kivonatot. Forgassuk hozzá a lisztet és a sütőport, majd a tészta felét simítsuk egy kivajazott, alufóliával két részre választott tepsibe.

A maradék tésztába keverjük bele a kakaóport, majd ezt a barna tésztát simítsuk a fehér tészta mellé. Süssünk készre 160°Celsius-fokon előmelegített sütőben. A sütési idő nagyjából 20 perc.

Várjuk meg, amíg a tészta meghűl, majd fordítsuk ki a tepsiből és hosszában vágjuk ketté mindkét darabot. A rétegeket felváltva ragasszuk össze baracklekvárral, majd tegyük a tepsit az összeragasztott tömbre, így az kicsit összenyomja a rétegeket. A sütinket nagyjából két óra elteltével vágjuk hosszában ismét négy szeletbe, majd minden második sort fordítsunk fejtetőre és így is ragasszuk össze a rétegeket.

Végül olvasszuk fel az étcsokit, keverjük el benne az étolajat, majd kenjük meg vele vékonyan a süteményt. A tetejét díszíthetjük kevés aprított pisztáciával, vagy pirított szeletelt mandulával is!

 

ildiKOKKI

 

Ildi KOKKI

 

 

 

hirdetés
0 válaszok

Ide írhatod a véleményed!

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

13 + hét =

hirdetés